Društvo

Mihajlović: Opozicija iznosi neistine o životnoj sredini. Inspektori će i dalje proveravati Ziđin

zorana mihajlovic

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, rekla je danas da će nadležne inspekcije nastaviti da rade svoj posao i preduzimati sve mere kako bi životna sredina bila sačuvana u rudarskim aktivnostima.

Država je uradila svoj posao i nadležne inspekcije su reagovale i po pritužbama građana koji žive u okolini rudnika Jama, kao i u drugom slučaju, zagađenja reke Pek, naglasila je u saopštenju Mihajlović.

Kako je poručila, „to će se nastaviti, bez obzira na neistine koje iznosi deo opozicionih stranaka i pokušaje da ono što država radi na zaštiti interesa građana i na zaštiti životne sredine predstave neistinito, iz svojih političkih interesa”.

Reagujući na navode predstavnika Stranke slobode i pravde iz Bora, Mihajlović je objasnila da je nadležni rudarski inspektor krajem marta naložio obustavu svih rudarskih aktivnosti na izgradnji tri ventilaciona okna, servisnog okna i iskopa u rudniku Jama kompanije Ziđin koper.

Inspekcijske kontrole će biti prisutne i dalje, i da bi se proverilo da se izdati nalozi poštuju, ali i zbog postupanja po drugim predstavkama građana Bora, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, drugi slučaj zagađenja kojim se inspekcija bavila je zagađenje reke Pek, gde su u inspekcijskoj kontroli učestvovale inspekcije tri različita ministarstva.

“Rudarski inspektor je izrekao mere kompaniji Ziđin koper za zagađenje reke Pek i imaju rok do 30. aprila da otklone sve nepravilnosti“, predočila je Mihajlović.

Budući da potencijalnih zagađivača sigurno ima još, ona je najavila da će u narednom periodu sve tri inspekcije nastaviti da se bave ovim problemom kako bi se utvrdili svi potencijalni zagađivači Peka i reka dovela u prvobitno stanje, pre ovog zagađenja.

Fonet/NovaS

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Da li se sećate priče o Ivči? Posle osam meseci evo nastavka

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X