Mihajlović: Opozicija iznosi neistine o životnoj sredini. Inspektori će i dalje proveravati Ziđin

435 0
zorana mihajlovic

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, rekla je danas da će nadležne inspekcije nastaviti da rade svoj posao i preduzimati sve mere kako bi životna sredina bila sačuvana u rudarskim aktivnostima.

Država je uradila svoj posao i nadležne inspekcije su reagovale i po pritužbama građana koji žive u okolini rudnika Jama, kao i u drugom slučaju, zagađenja reke Pek, naglasila je u saopštenju Mihajlović.

Kako je poručila, „to će se nastaviti, bez obzira na neistine koje iznosi deo opozicionih stranaka i pokušaje da ono što država radi na zaštiti interesa građana i na zaštiti životne sredine predstave neistinito, iz svojih političkih interesa”.

Reagujući na navode predstavnika Stranke slobode i pravde iz Bora, Mihajlović je objasnila da je nadležni rudarski inspektor krajem marta naložio obustavu svih rudarskih aktivnosti na izgradnji tri ventilaciona okna, servisnog okna i iskopa u rudniku Jama kompanije Ziđin koper.

Inspekcijske kontrole će biti prisutne i dalje, i da bi se proverilo da se izdati nalozi poštuju, ali i zbog postupanja po drugim predstavkama građana Bora, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, drugi slučaj zagađenja kojim se inspekcija bavila je zagađenje reke Pek, gde su u inspekcijskoj kontroli učestvovale inspekcije tri različita ministarstva.

“Rudarski inspektor je izrekao mere kompaniji Ziđin koper za zagađenje reke Pek i imaju rok do 30. aprila da otklone sve nepravilnosti“, predočila je Mihajlović.

Budući da potencijalnih zagađivača sigurno ima još, ona je najavila da će u narednom periodu sve tri inspekcije nastaviti da se bave ovim problemom kako bi se utvrdili svi potencijalni zagađivači Peka i reka dovela u prvobitno stanje, pre ovog zagađenja.

Fonet/NovaS

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X