Društvo

Mali: Od danas počinje isplata uvećanih penzija

novac

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da će penzioneri iz grupe samostalnih delatnosti danas dobiti uvećane penzije, da će vojni penzioneri i poljoprivrednici dobiti uvećane penzije 5. februara, a ostali 10. februara.

Kako je saopštilo ministarstvo, čekove sa uvećanim penzijama, primiće oko 1,7 miliona penzionera.

Mali je podsetio da je od 1. januara ove godine, u skladu sa švajcarskom formulom, predvidjeno povećanje penzija za 5,9 odsto.

U poslednjih nekoliko godina, odnosno od 2014, kada smo sprovodili fiskalnu konsolidaciju, penzije su porasle u proseku za oko 29 odsto, uključujući i pomenuto povećanje koje je stupilo na snagu 1. januara, naveo je ministar.

Istakao je i da su u januaru zdravstveni radnici dobili povećanje plata od pet odsto, pošto se uvećanje odnosilo i na decembarsku zaradu, a da su ostali zaposleni u javnom sektoru dobili povećanje od 3,5 odsto, te da će od 1. aprila ove godine i za njih ukupno povećanje biti pet procenata.

Naveo je i da će povećanje minimalne zarade za 6,6 odsto od 1. januara, odnosno sa 172,5 dinara po satu na 183,9 dinara, značiti da će ove godine ona porasti sa 30.137 dinara na 32.126 dinara mesečno.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X