Ekonomija

“Novo Cerovo” u sastavu Zijin bogato bakrom. Pun kapacitet u maju

novo cerovo foto Zijin

foto: Zijin

BOR – Sadržaj bakra u rudi “Novog Cerova” premašuje 0,5 odsto, što je bolji prosek od onog koji se beleži u rudniku “Jama”, jedinom podzemnom rudniku, kažu u kompaniji Zijin.

Navode da je sa rezultatom boljim od očekivanog i uz prebačaj plana za skoro 300 tona, “Novo Cerovo” popravilo ukupan januarski skor kompanije, što je, kako je rekao glavni rudarski inženjer Jiao Jianming, ohrabrujuća činjenica na startu godine.

Ostvareni rezultati nisu slučajni i plod su prvenstveno odličnog sadržaja bakra u rudi. Indeks realizacije samo ovog parametra proizvodnje je fantastičnih 150, jer je umesto 0,341%, otkopavana ruda sa prosečnih 0,523% bakra, rekao je upravnik ovog rudnika Dragan Ilić.

U Kini po tradiciji veruju da će cela godina biti uspešna ako je prvi mesec u njoj takav.

Jiao Jianming istakao je da je “Novo Cerovo”, sa rezultatom boljim od očekivanog i uz prebačaj januarskog plana za skoro 300 tona, popravilo ukupan skor Kompanije, što je, kako je rekao, ohrabrujuća činjenica na startu godine.

Pun kapacitet rudnika “Novo Cerovo” i prerada 8.500 tona rude dnevno, po rečima generalnog direktora kompanije Jiana Ximinga, očekuje se u maju.

Novo Cerovo foto Zijin
Od maja se očekuje prerada 8.500 tona dnevno – Novo Cerovo

Rudnik Novo Cerovo ponovo je aktiviran maja 2020, a njegovo oživljavanje zvanično počelo dva meseca ranije.

Upravnik “Novog Cerova” naglašava da je koncepcija rada zasnovana na mladim ljudima. Kaže da su operateri, bageristi, vozači, bušači, rukovaoci pomoćnom mehanizacijom zapravo novi radnici.

Kaže da su oni tu već skoro godinu dana, uče se radnim navikama i kako da pravilno rade, a po rezultatima koji se ostvaruju vidi se da je takav koncept dobar.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Ziđin: Nakon testiranja metalurških agregata u toku kontrola rada

Ist Media

[VIDEO nove Elektrolize] Ministar privrede: Ziđin trostruko premašio obaveze investiranja u nekadašnji RTB

Ist Media

Otvoren novi MAXI SUPERMARKET u Boru

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X