Lovci na metal pobedili grad

274 0

BOR, (S.T. IST Media) Novoizlivena bista borskog rudara i heroja NOB-a Jovana Vučkovića, čija je originalna verzija sa spomen pločom pre godinu dana ukradena sa platoa Železničke stanice u Boru, biće postavljena na novoj lokaciji u ulici Nikole Pašića, zbog straha da opet ne bude na meti lopova.

 

Odluka o tome doneta je na današnjoj sednici SO Bor, a zaključak je da je grad sve nemoćniji u odbrani od pošasti, kakvi su lovci na otpadni metal.

 

spomen bista jovan vucckovich

Oštećen spomenik, novi se seli (foto: TV Bor)

 

I umesto da se bista postavi na staro mesto i na taj način prostor učini ispunjenijim, umesto da se prostor osvetli ili umesto policijske patrole u pežoima pojača policijskim pozornicima i slično, rešenje se nalazi u podvijanju repa nad ološem koja pustoši grad pred našim očima.

 

Kada više ne bude ništa da se ukrade u “mračnim delovima” grada, banda će krenuti i ka urbanijim delovima. A onda nam ostaje da spakujemo kofere ili da postavljamo noćne straže.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Vaskršnji koncert generacija

Piše - 11. April 2015. 0
ZAJEČAR, (IST Media, Snežana Stanojević) U ponedeljak 13. aprila u pozorištu Timočke krаjine „Zorаn Rаdmilović“ u Zаječаru, Centar za tradicionalne…

Dron iznad Romuliane

Piše - 14. February 2016. 0
Dron iznad Romuliane   IST Media je u decembru podigla dron iznad Felix Romuliane.   Pogledajte kako ovaj kasnoantički grad…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X