Načelnica: Stanje u budžetu SO Bor veoma teško, deficit 60 miliona

705 0
Danijela Jovanović
Danijela Jovanović

BOR, (IST Media) Načelnica odeljenja za budžet i finansije Skupštine opštine Bor Danijela Jovanović, ocenila je stanje u budžetu opštine kao „veoma teško“.

 

Deficit u budžetu opštine Bor iznosi 60 miliona dinara.

 

„Od početka godine, prihodi u budžet su iznosili svega 34 procenta, dok je rashod iznosio tri procenta više. U odnosu na isti period prošle godine, prihodi su manji a rashodi veći“, upozorila je ona na današnjoj sednici SO Bor.

 

Prema njenim rečima, svim korisnicima budžeta je poslat dopis da urade rebalans i smanje troškove do 15 posto, ali su mnogi taj poziv shvatili neozbiljno.

 

„Neka preduzeća ovaj poziv nisu shvatila ozbiljno. Umesto smanjenja troškova, neki su čak tražili povećanje, a bilo je i preduzeća koja se nisu ni odazvali ovom pozivu“, dodala je načelnica Jovanović.

 

Ipak, za skupštinskom govornicom nije rečeno koja su preduzeća shvatila neozbiljno zahtev za smanjenje troškova.

 

Ona je zaključila da su prihodi u budžetu manji zato što neki poreski obveznici ne izvršavaju obaveze. Obećala je da će u narednom periodu opština blokirati te dužnike ili će se ići na prinudnu naplatu.

 

Odbornik Vlaške narodne stranke Predrag Balašević, ne vidi da je opštinsko rukovodstvo, s obzirom na alarmantno stanje u budžetu, uvelo, kako se izrazio, “antikrizne mere”.

 

“Kada takve mere grad bude doneo, kad budemo videli da direktori javnih preduzeća odgovaraju za nesavesno poslovanje, onda ćemo vam i mi dati podršku, ali i građani Bora. Problemi u JKP “Vodovod” i “Toplana” teški su stotne miliona dinara. I pored toga, opština ih i dalje subvencioniše i trpi sankcije iz Ministarstva finansija”, rekao je Balašević i upitao šta je poboljšano u prethodnih nekoliko godina, budući da se dugovi nagomilavaju.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X