DruštvoZiđin

Kriveljani na blokadi traže nastavak dijaloga sa Srbija Ziđin Koper do kraja nedelje

krivelj blokada jasna tomic DSC07385

Foto: Ist media

Godina Zmaja može početi loše, ali ne mora loše da se završi. Samo zajedničkim naporima i dogovorima  možemo krenuti ka svetloj budućnosti. Tražimo rešenja!

krivelj blokada DSC07382

Ova poruka postavljena je u objektu “Deli Jovan” u selu Veliki Krivelj, gde su učesnici pedesetodnevne blokade puta kroz selo izneli svoje zahteve kineskoj kompaniji Srbija Ziđin Koper kako bi se nastavio dijalog dve strane.

Jedna od organizatorki protesta Jasna Tomić navela je da se kompanija nije izjasnila po pitanju sredoročnih i dugoročnih zahteva u dokumentu Programske osnove za otkup imovine i preseljenje selo Krivelj, što je osnovni uslov za prekid blokade u selu Krivelj.

 

krivelj blokada DSC07381
Ponuđen sporazum od strane Gradske Uprave i kompanije Zijin Koper Bor ne sadrži adekvatna rešenja za lokalnu zajednicu, niti je pravno obavezujući, i ne daje garancije za potpisivanje programskih osnova za otkup imovine i preseljenja sela Krivelj koji je osnovni uslov za prekid blokada u selu Krivelj, rekla je Jasna Tomić.
Kazala je da meštani Krivelja očekuju da se do kraja ove radne nedelje nastave razgovori sa kompanijom Ziđin Koper radi nastavka dogovora oko spornih tačaka iz naših zahteva, u suprotnom, meštani sela će biti prinuđeni na sve oblike građanske neposlušnosti da bi odbranili svoja Ustavom zagarantovana prava.
Menadžment kompanije Srbija Ziđin Koper, čijim je kamionima onemogućen prolaz kroz selo ka rudnicima, ranije je rekao medijima da su uvek spremni za dijalog, ali rešenje problema još nije na vidiku.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

Donacijama Srbija Ziđin Majning napravljeno dečije igralište i obnovljene prostorije KUD-a u Brestovcu

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X