Društvo

KONAČNO! Krenulo sređivanje parkića u akciji GLASNO ZA PARKOVE

BOR, (IST Media) – U volonterskoj akciji  “Glasno za parkove”, udruženje građana “Glasno za omladinu” počelo je sa sređivanjem parkića, na Starom selištu iznad ulice Vase Pelagića, a u tom poslu priključili su se i volonteri.

Igor Baltanović iz tog udruženja, rekao je da su se okupili kako bi sredili i renovirali parkić, jer su primetili da ga deca dosta koriste ali da nije  funkcionalan zbog mnogobrojnih nedostataka.

Prema njegovim rečima, do sada su nabacili zemlju na kritične delove parka kako bi poravnali teren. Nakon toga će podići zaštitnu ogradu, ofarbati delove parkića, postavljati klupice i još mnogo toga. Kako kaže, prioritet su im deca i njihova zaštita.

Naše akcije su javne, volonterske su, pa samim tim svi koji žele da pomognu su dobrodošli, upućuje poziv Baltanović.

Napomenuo je da je bilo malih poteškoća i prepreka sa donosiocima odluka, ali su došli do rešenja pa je čak i mesna zajednica podržala ovu akciju.

Slađana Videnović, građanka koja živi u zgradi ispod parka, napominje da je park pre sređivanja bio pun rupa i u izuzetno lošem stanju. Zato je i podržava ovu akciju i spremna je da pruži podršku.

Akcija „Glasno za parkove“ realizuje se u okviru konkursa “Šta nam teško”, koji sprovode Mladi istraživači Srbije zajedno sa svojim partnerima. Konkurs „Šta nam teško“ je deo nacionalnog programa volontiranja mladih „Mladi su zakon“ finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Gimnazijalci prikupljaju novac za novogodišne paketiće namenjenih socijalno ugroženoj deci

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X