Društvo

KOLEKTIV, najstariji kompanijski medij u Srbiji danas slavi 71. ROĐENDAN

Glasilo RTB-a Bor, list Kolektiv, danas proslavlja 71. rođendan.

Od prvog broja 1. novembra 1947. godine, kada je zamenio zvučnike na borskim banderama i deljen najboljim radnicima po pogonima, a onda masnih listova išao iz ruke u ruku po komšiluku, pa sve do današnjih dana, kada ga dobija svaki drugi zaposlen u RTB-u a internetom je dostupan svima i svuda, „Kolektiv“ je o(p)stao kao 71 godinu neprekidana priča o borskom bakru.

Iza njega su ozbiljne godine, ozbiljan trud i rad. Iako pogled kroz sopstvenu dioptriju govori da se za njegova života, od tog 1. novembra 1947. godine kada je iz štampe izašao prvi broj, malo toga promenilo, izuzev, naravno, onih nužnih promena u skladu sa tehnološkim napretkom, treba reći da je do sada odštampano 2.299 brojeva u tiražu od 22 miliona primeraka. Napisano je oko 265.000 novinarskih tekstova ilustrovanih sa preko 26.000 fotografija“,  kaže Gorica Tončev Vasilić, portparol RTB-a Bor.

I ove, kao i minulih godina, redakcija „Kolektiva“ je od ministara, državnih sekretara, novinarskih udruženja i kolega dobila čestitke za svoj 71. rođendan. Lepe želje slavljeniku se podrazumevaju, a ovoga puta jedna im je zajednička.

Trajanje i uspešan dalji rad sa novim vlasnikom kompanije, samim tim i lista, Kolektiv su poželelu  kolege iz Sputnika, Al Džazire, Mađarske državne televizije, agencije Ruptly, ali i ministar rudarstva i energetike, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja i predsednik i sekretar Udruženja novinara Srbije.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X