PolitikaTema danaНекатегоризовано

Knjaževčani od sada plaćaju grejanje po utrošku

KNJAŽEVAC, (Saša Todorović) Na Dnevnom redu 37. sednice Skupštine opštine Knjaževac bilo je 15 tačaka, a najviše kritika, od strane opozicinog tabora (SNS i SPS-PUPS), upućeno je predlogu rešenja o postavljenju Opštinskog pravobranioca

 

Ljubodrag Tričković, direktor JKP „Toplana“, obrazložio je skupštinskom sazivu neminovnost prelaska sa paušalnog na grejanje „po potrošnji“, što nije, kako je rekao, želja ni preuzeća, ni osnivača.

 

Ljubodrag Trickovic - JKP Toplana

Direktor Toplane Ljubodrag Treipković se poziva na zakon

 

“To je zakonska obaveza. Cena grejanja nije se menjala 3 i po godine. Po novoj metodologiji, urađen je cenovnik od 1. septembra. Obračun se više neće vršiti po kvadratu, nego po kilovat-satu. Procena je da će za 70 do 80% korisnika cena grejanja ostati na istom nivou ili će biti nešto niža, dok će 20-ak posto korisnika osetiti blago povećanje, prvenstveno zbog loše energetske efikasnosti objekata u kojima žive”, rekao je Tričković.

 

Darko Živković, šef odborničke grupe SPS-PUPS, oštro je kritikovao predlog o postavljenju Opštinskog pravobranioca, rekavši da predložena Bobana Mihajlović, advokat, ima zaista bogatu radnu biografiju, ali da je evidentno da sva društvena preduzeća u kojima je bila stečajni upravnik, više ne rade. Zamerio je predlagaču i na činjenici da za 5 godina ona odlazi u penziju. “Postoji i sukob interesa, naglasio je Živković, s obzirom da je suprug Mihajlovićke član Opštinskog veća”.

 

Darko Zivkovic, sef odbornicke grupe SPS-PUPS

 Darko Živković “impresioniran” biografijom Opštinskog pravobranioca

 

Vesna Simić, šef odborničke grupe i poslanik SNS-a, podsetila je odbornike na period zajedničkog rada sa predloženim kandidatom u organima Skupštine opštine Knjaževac, i iskustvima iz tog vremena. Koleginici Mihajlović je poželela da „vodi javna preduzeća, kao što je vodila društvena“, u mandatu kada je bila na funkciji stečajnog upravnika u više knjaževačkih firmi.

 

Jelena Nakić, dosadašnji VD Zavičajnog muzeja razrešena je dužnosti, a Milena Milošević – Micić imenovana je za novog vršioca dužnosti direktora ove ustanove. Na lični zahtev, dužnosti direktora, razrešen je i Uroš Stanišić, te je imenovanjem Dragane Janković (ex Mihajlović) knjaževački „hram kulture“ dobio novog vršioca dužnosti.

 

Opozicija je podržala razrešenje Stanišića, tako da je predlog usvojen jednoglasno. Živković (SPS) je tražio izveštaj o radu i utrošku sredstava u vreme mandata dosadašnjeg direktora Doma kulture, a Miroljub Mihajlović (SNS) najavio je isključenje iz stranke novoimenovanog VD direktora, s obzirom da je predloženi kandidat i dalje član „naprednjaka“.

 

Za novog člana Opštinskog veća izabran je Miroslav Đorđević (DS), umesto dosadašnjeg Dejana Miljkovića, iz iste političke grupacije, koji je dao ostavku na tu funkciju.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Gradsko veće u Boru predložilo kadrovske promene u Sportskom centru i Vodovodu

Ist Media

Narodni pokret Srbije – Vlast u Boru troši milijarde bez jasnih prioriteta, kontrole i odgovornosti

Ist Media

Nastavljena sednica Skupštine Grada Bora, ekipi TV Nova S nije dozvoljeno prisustvo sednici

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X