Izraelska kompanija PNF Partners želi majdanpečko srebro

1001 0

BOR, (IST Media) Izraelska kompanija “PNF Partners”, izrazila je danas zainteresovanost da od Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) „Bor“ kupuje srebro i proizvode od srebra, saopštila je danas borska kompanija.

 

izrael PNF

 

Predsednik „PNF“, čije je sedište u Londonu, Moti Panet i njegov partner Džozef Ernsten, zainteresovani su da kupuju srebro, koje bi za njihove potrebe i po njihovom uputstvu izrađivala Industrija prerade metala (IPM) iz Majdanpeka, koja posluje u sastavu RTB.

 

„Svaka jevrejska porodica u kući ima srebrninu i koristi posuđe, escajg i ostale predmete od srebra. Moj partner i ja vodimo kompaniju koja proizvodi gotove proizvode od srebra, uglavnom u Turskoj, i bavimo se prodajom takvih proizvoda“, izjavio je Panet.

 

izrael PNF 4

 

Generalni direktor RTB, Blagoje Spaskovski, ubeđen je da će vrlo brzo doći do rezultata.

 

„Cilj ove poslovne saradnje bio bi prevashodno oživljavanje majdanpečke „Zlatare“. Posao sa Izraelcima značio bi njenu sigurnost i garantovao egzistenciju zaposlenima, jer je „Zlatara“ spremna za posao, budući da ima kvalitetne kadrove“, kazao je Blagoje Spaskovski.

 

Tehnički direktor majdanpečkog IPM-a Sanja Šojić Danilović, naglasila je da majdanpečka fabrika ima tehnologiju za izradu traženih predmeta.

 

„Radujemo se ovako velikom poslu“, rekla je direktorica IPM

 

Listajući kataloge basenskih i proizvoda majdanpečkog IPM-a Izraelci su ocenili visokom ocenom dizajn i kvalitet proizvoda sa fotografija.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X