Opozicija traži poništavanje rezultata izbora u Majdanpeku

316 0

MAJDANPEK, (IST Media) Neke opozicione stranke koje su učestvovale na lokalnim izborima u Majdanpeku kažu da su izbori u tom gradu bili nelegularni i da moraju biti poništeni zbog grubog kršenja zakona.

 

Saša Radulović
Saša Radulović

U zajedničkom saopštenju Pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović”, grupe građana „”Okupljanje za Majdanpek i Porečje”, Vlaške stranke, navodi se da je Opštinska izborna komisija prekršila Zakon o lokalnim izborima, štampajući glasačke listiće čiji je sadržaj u suprotnosti sa zakonom.

 

“Opštinska izborna komisija je usled svoje nesposobnosti najgrublje prekršila Zakon o lokalnim izborima, štampajući glasačke listiće čiji je sadržaj u suprotnosti sa zakonom. Štampanju glasačkih listića i njihovom preuzimanju, pečatiranju i transportu je prisustvovao samo SNS“, navedeno je između ostalog u zajedničkom saopštenju.

 

Dodaje se da su listići štampani u preduzetničkoj radnji u Kučevu preduzetnika paušalca člana SNS-a, te da zapisnik sa spornom odlukom opštnske izborne komisije nije potvrđen, kao i da je podneta krivična prijava protiv predsednika opštinske izborne komisije.

 

“SNS je u tajnosti držao spornu odluku sve do 02.09.2014.godine i do danas se opštinska izborna komisija nije izjasnila o prigovorima na njen sadržaj. SNS je blokirao normalan rad opštinske izborne komisije do dana izbora. Sam glasački listić nije objavljen u Službenom glasniku tako da niko nije imao uvid u njegov sadržaj do dana glasanja“, kaže se u saopštenju.

 

Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović

Takođe, navodi se da je uputstvo za glasanje, koje se nalazi na glasačkom listiću, u suprotnosti sa odredbama istog zakona zbog čega su sinoć podneti prigovori.

 

Iz istih razloga, poništavanje rezultata traži i LDP.

 

Sa druge strane, predsednik Izborne komisije Dejan Škorić, izjavio je da će danas biti proglašeni konačni rezultati, nakon što bude razmotreno nekoliko prigovora, uglavnom iz grupe “Dosta je bilo – Saše Radulovića”.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X