Politika

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Irena-Zivkovic1

 

Poslanica Stranke slobode i pravde u Skupštini Srbije Irena Živković, ocenila je danas da su restrikcije vode u selu Veliki Krivelj nastale kao posledica rudarenja, te za to optužila kinesku kompaniju Srbija Ziđin Koper.

Vodovni sistem su izgradili meštani Krivelja uz pomoć nekadašnjeg RTB – a i uz lično angažovanje svih meštana sela, a još tada su na ove basene priključeni pogoni RTB – a u Krivelju – kriveljska flotacija i kriveljski površinski kop. Izdašnost izvorišta Banjica nije smanjena zbog suše već usled stalnog miniranja na površinskom kopu “Veliki Krivelj” i na kamenolomu “Kriveljski kamen”, a takođe i stara i nova kriveljska flotacija koriste sve veću količinu vode za svoj rad, upozorava Irena Živković.

Citirajući meštane, navodi da se brojna kineska naselja pripajaju na postojeću vodovodnu mrežu bez dodatnih ulaganja.

Ona zahteva od gradskih vlasti i JKP Vodovod da javno objave spisak svih korisnika izvorišta Banjica, ali i informaciju da li će restrikcije vode važiti i za kompaniju Ziđin i za novoizgrađena naselja.

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

U toku je sednica Skupštine Grada Bora: Izneti nedostaci u vezi sa regulisanjem saobraćaja na teritoriji Grada Bora

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X