Društvo

Inspekcija naložila OBUSTAVU IZGRADNJE KANTINE kompanije Ziđin

zijin kantina

Kantina u izgradnji

BOR, (IST Media, foto: istmedia) Građevinska inspekcija napisala je prijavu protiv kompaniji Ziđin i naložila obustavu izgradnje kantine kod generalne direkcije firme, jer za to nije izdata građevinska dozvola.

O nedostatku dokumentacije za objekat u izgradnji, odbornike je na sednici Skupštine grada obavestio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekavši da će naložiti građevisnkoj inspekciji da reaguje.

Niko ne može da se ponaša kako želi i da gradi bez građevinske dozvole, već kako nalažu propisi”, rekao je Milikić na  sednici Skupštine grada Bora.

Kako IST Media nezanično saznaje, kompanija Ziđin je izradila projekat izgradnje privremene montažne kantine, ali građevinska dozvola još uvek nije izdata.

Budući da je objekat gotovo završen i da se gradi na parceli koja je delom u vlasništvu grada a delom kompanije Ziđin, saznajemo da će se, po svemu sudeći, postići dogovor da objekat po završetku bude u vlasništvu grada, dok će Ziđin biti korisnik.

Na Skupštini grada bilo je i reči o otkupu zemljišta za potrebe rudnika kompanije Ziđin.

Odbornik Vlaške narodne stranke (VNS) Predrag Balašević, upozorio je da se u katastru nepokretnosti u Boru zemljište upisuje na kompaniju Ziđin iako još nije urađena eksproprijacija zemljišta, što je i dokumentovao.

Od službe za imovinsko-pravne odnose zvanično sam zatražio da mi dostavi odgovor nakon razgovora gradske vlasti sa kompanijom Ziđin i ljudima koji imaju zemljište u Slatini, Metovnici i Krivelju. Saznali smo da u postupku eksproprijacije zemljišta Kinezi nisu bili zadovoljni cenom koju je dala Poreska uprava iz Bora. Zato je kompanija Ziđin uputila pismo Ministarstvu finansija koje je Ziđinu 0mogućilo da im se parcele predaju na osnovu odluke o eksproprijaciji, rekao je Balašević.

Milikić je rekao da je potez Ministarstva finansija bio po zakonu, ali je zamerio to što vlasnici imanja nisu obavešteni o promeni vlasništva.

Došlo do čudnog upisa imovine privatnog vlasništva, zbog čega ću tražiti da nadlžne institucije reaguju. Namera nije postojala da se to dogodi, ali tako ispalo, rekao je Milikić.

Vladajuća većina je na sednici izglasala i prenos vlasništva borskog aerodroma sa grad na Republiku.

Borska opozicija se usprotivila ovom predlogu uz podsećanje da je aerodrom 1986. godine izgrađen iz samodoprinosa građana i novcem RTB-a, a da sada postoji plan da se pokloni kompaniji Ziđin, kao što je to urađeno sa zgradom Instituta rudarstva i metalurgije.

Predstavnici vlasti demantovali su te pretpostavke i naglasili da se borski aerodrom u ovom trenutku veoma malo koristi, da će prebacivanjem na državu on ući u sastav aerodroma Srbije i da će dalja briga o njegovom održavanju i razvoju preći na državu.

Milikić je ocenio da će se, usled planiranih rudarskih radova, za najviše deset godina aerodrom premestiti na novu lokaciju koja je već definisana, a da će finansiranje izgradnje biti obaveza Republike Srbije i kompanije Ziđin.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Sa sednice Štaba za vanredne situacije. Deponija gori, a izvorišta presušuju

Miloš Marković

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X