Najava sednice GV: AERODROM se ustupa državi, uskoro NAPLATA PARKINGA kod pijace

79 0

BOR, (IST Media, foto: istmedia) Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, zakazao je za sutra (petak) 58. sednicu Gradskog veća, na kojoj će biti doneta odluka o prenosu prava Aerodroma Bor sa svojine grada u svojinu Republike Srbije bez naknade, čime se oduzima pravo korićenja tog objekta Sportskom centru „Bor“.

Većnici će usvojiti i cenovnik usluga korišćenja parkirališta kod gradske pijace, gde će sat parkiranja koštati 25 dinara, a parking od 7 do 15 sati 60 dinara.

U obrazloženju se napominje da je u toku izrada studije kojom će biti precizirane zone parkiranja, lokacije parkinga, broj parking mesta, potrebe korisnika a na osnovu svega toga i struktura cene koja bi pokrivala troškove poslovanja.

Na dnevnom redu naći će se odluka o poveravanja gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji Bora putem javno-privatnog partnerstva.

Biće usvojen program korišćenja novca za unapređenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada, pa će, od naplaćenih prekršajnih kazni, za usluge informisanja javnosti biti izdvojeno 98.000 dinara, za analizu bezbednosti saobraćaja pola miliona dinara, za razvoj mobilne aplikacije „Sigurne staze“ 100.000, za studiju „Analiza parkiranja u centralnoj zoni grada“ dva miliona i za kupovinu jednog automobila 1,7 miliona dinara.

Članovi veća doneće odluku o korišćenju biorazgradivih kesa u trgovinskim radnjama, a trgovci će se obavezati da u maloprodajnim objektima, uslužnim i drugim delatnostima ograniče upotrebu vrlo laganih plastičnih kesa i postepeno smanjuju njihovo korišćenje radi prevencije stvaranja otpada. Trgovci će biti dužni da na mestu prodaje potrošačima stave na raspolaganje papirne kese i torbe za višekratnu upotrebu, koje su pogodne za reciklažu.

Novčane kazne za nepridržavanje pojedinih odluka kretaće se od 10.000 do 70.000 dinara.

Na dnevnom redu naći će se i prošlogodišnji izvaštaji o radu Gradske uprave i javnih ustanova.

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X