Incident u Skupštini grada Zaječara skrenuo pažnju sa problematičnog budžeta

275 0

ZAJEČAR, (IST Media) Nemile scene na prošlonedeljnoj Skupštini grada Zaječara, kada je umalo došlo do fizičkog obračuna između dojučerašnjih bliskih saradnika, gradonačelnika Velimira Ognjanovića (SNS) i bivšeg predsednika Skupštine grada Saše Mirkovića, zasenila je odluke koje su odbornici doneli na njoj, a izveštaji o raspolaganju budžetom ostali su u drugom planu u odnosu na incident zbog koga je intervenisala policija.

 

Odbornička grupa “Zajedno za Zaječar – Ivan Joković”, smatra da su građani na ovaj način ostali neinformisani o, kako su naveli, štetnim odlukama koje su usvojene, a to su odluke o završnom računu budžeta za 2015. godinu i rebalansu ovogodišnjeg budžeta.

 

Odbornici “Zajedno za Zaječar” ocenjuju da se 2015. godine parama Zaječaraca raspolagalo neodgovorno, dok je ovogodišnji očekivani priliv u budžet “nerealan”.

 

ivan jokovic foto I.Popovic
Ivan Joković, “Zajedno za Zaječar”

Iz odluke o završnom budžetu se jasno vidi loše planiranje i “promašaj” prihodne strane budžeta za milijardu dinara a na rashodnoj strani se vidi neodgovorno, nenamensko i kriminalno raspolaganje parama svih gradjana Zaječara. Iako su se svi prisutni složili sa ovim konstatacijama, odluka je usvojena uz smešno obrazloženje da tako mora”, upozorava opoziciona “Zajedno za Zaječar”.

 

I pored promašaja plana budžeta prihoda u prethodne dve godine, “Zajedno za Zaječar” upozorava da se sa tom praksom nastavlja iznova, i to za čitavu milijardu dinara.

 

Nerealno visoka prihodna strana stvara privid na rashodnoj strani da će svi korisnici budžeta dobiti onoliko para koliko im je potrebno. To predstavlja štap i šargarepu za budžetske korisnike kako ne bi na vreme reagovali, što bi u konačnom moglo da bude opasno po vlast u Zaječaru. Naravno, krajem godine očekuje nas isti scenario kao i 2014. i 2015. godine, kada će suočena sa posledicama ovako nerazumnog ponašanja, vlast u Zaječaru tražiti nove izgovore i krivce za novu rupu u budžetu grada koja se stvara tokom 2016. godine”, smatra “Zajedno za Zaječar”, koga predvodi bivši predsednik Skupštine – Ivan Joković.

 

Oni ističu i odluku gradske vlasti o povećanju cene vode za 30 odsto.

 

Ova odluka pokazuje da je vlast u Zaječaru izgubila kontakt sa stvarnošću i da ne shvata da je sve više gradjana bez posla i sa smanjenim platežnim mogućnostima. Ne vodi se računa o činjenici da su ukupni nameti za porodicu iznad realnih mogućnosti”.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X