Incident u Skupštini grada Zaječara skrenuo pažnju sa problematičnog budžeta

677 0

ZAJEČAR, (IST Media) Nemile scene na prošlonedeljnoj Skupštini grada Zaječara, kada je umalo došlo do fizičkog obračuna između dojučerašnjih bliskih saradnika, gradonačelnika Velimira Ognjanovića (SNS) i bivšeg predsednika Skupštine grada Saše Mirkovića, zasenila je odluke koje su odbornici doneli na njoj, a izveštaji o raspolaganju budžetom ostali su u drugom planu u odnosu na incident zbog koga je intervenisala policija.

 

Odbornička grupa “Zajedno za Zaječar – Ivan Joković”, smatra da su građani na ovaj način ostali neinformisani o, kako su naveli, štetnim odlukama koje su usvojene, a to su odluke o završnom računu budžeta za 2015. godinu i rebalansu ovogodišnjeg budžeta.

 

Odbornici “Zajedno za Zaječar” ocenjuju da se 2015. godine parama Zaječaraca raspolagalo neodgovorno, dok je ovogodišnji očekivani priliv u budžet “nerealan”.

 

ivan jokovic foto I.Popovic
Ivan Joković, “Zajedno za Zaječar”

Iz odluke o završnom budžetu se jasno vidi loše planiranje i “promašaj” prihodne strane budžeta za milijardu dinara a na rashodnoj strani se vidi neodgovorno, nenamensko i kriminalno raspolaganje parama svih gradjana Zaječara. Iako su se svi prisutni složili sa ovim konstatacijama, odluka je usvojena uz smešno obrazloženje da tako mora”, upozorava opoziciona “Zajedno za Zaječar”.

 

I pored promašaja plana budžeta prihoda u prethodne dve godine, “Zajedno za Zaječar” upozorava da se sa tom praksom nastavlja iznova, i to za čitavu milijardu dinara.

 

Nerealno visoka prihodna strana stvara privid na rashodnoj strani da će svi korisnici budžeta dobiti onoliko para koliko im je potrebno. To predstavlja štap i šargarepu za budžetske korisnike kako ne bi na vreme reagovali, što bi u konačnom moglo da bude opasno po vlast u Zaječaru. Naravno, krajem godine očekuje nas isti scenario kao i 2014. i 2015. godine, kada će suočena sa posledicama ovako nerazumnog ponašanja, vlast u Zaječaru tražiti nove izgovore i krivce za novu rupu u budžetu grada koja se stvara tokom 2016. godine”, smatra “Zajedno za Zaječar”, koga predvodi bivši predsednik Skupštine – Ivan Joković.

 

Oni ističu i odluku gradske vlasti o povećanju cene vode za 30 odsto.

 

Ova odluka pokazuje da je vlast u Zaječaru izgubila kontakt sa stvarnošću i da ne shvata da je sve više gradjana bez posla i sa smanjenim platežnim mogućnostima. Ne vodi se računa o činjenici da su ukupni nameti za porodicu iznad realnih mogućnosti”.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X