Društvo

Gradsko veće predložilo povećanje poreza na nepokretnosti. Namet i dalje najniži u regionu

gradsko vece Bora oktobar 2020 1

BOR, (IST Media) Članovi Gradskog Veća usvojili su danas predlog o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti kako bi se utvrdio porez na imovinu za 2021. godinu.

Kako je obrazloženo, velikog povećanja neće biti, sem za poljoprivredno i šumsko zemljište koje je uglavnom u seoskom području u četvrtoj zoni. Zaključeno je da su cene prethodne godine bile niske, te da su i ovim povećanjem i dalje najniže u regionu. Primera radi, za stanove iz prve zone, porez će biti veći za 0,80 posto na godišnjem nivou.

Za sada je grad Bor sa najmanjim porezima u regionu. Prošlogodišnji porez od 360 dinara sada će iznositi 390. Ciljni zadatak je da grad ostvari prihode u budžet ne od poreskih nameta gradjana, već od zarada i drugih izvora kojim se grad finansira, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Na sednici su usvojene i izmene  i dopune odluke o kretanju teretnih vozila na teritoriji grada Bora, kako bi se omogućilo kretanje kamiona u zonama gde ne postoje zaobilaznice.

Na sednici Veća usvojen je i predlog za obrazovanje Koordinacionog tima za izradu Plana razvoja grada Bora za period 2021-2028. godine.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X