Društvo

Bor prvi u Srbiji u kome je potpisan memorandum za kreiranje medijskih sadržaja ZA MLADE

BOR, (IST Media) Bor će biti prvi grad u Srbiji koji će iz budžeta izdvojiti novac za informisanje mladih. Protokol o tome danas su potpisali  gradonačelnik Aleksandar Milikić i Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija  Lokal press koje je i pokrenulo inicijativu “Za sadržaje za mlade”.

Kako se čulo na današnjem sastanku, u narednom periodu sprovešće se sistemski način sufinarsiraju i pomoć u kreiranju medijskih sadžaja za mlade.

Naznačeno je da je cilj inicijative da se što više mladih ljudi obuči kako da kreiraju informativne sadržaje, i da lokalne medije obuče i nauče kako da integrišu mlade u svojim redakcijama radi poboljšanja medijske pismenosti.

Lokal press inicijativom “Za sadržaje za mlade” želi da doprinese boljem okruženju za mlade kroz njihovu bolju informisanost i veću uključenost u lokalne zajednice. Zato smo pokrenuli inicijativu da se u lokalnim budžetima obezbede sredstva za kreiranje medijskih sadržaja za mlade, rekli su predstavnici Lokal press-a.

Kampanju “Za sadržaje za mlade“ podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a inicijativa se sprovodi u okviru programa “Aktivni građani – bolje društvo: Zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje BOŠ uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Ova saradnja će biti jako plodonosna i za grad Bor i za Lokal press. Ono što je nama u intesesu jeste unapredjenje položaja lokalnih medija i unapredjenje medijske pismenost, kazala je Marija Obrenović predstavnica Lokal press-a i z Kragujevca.

Gradonačelnik Aleksandar Milikic, kazao je da se potpisivanjem memoranduma jačaju kapaciteti za mlade, kako bi mogli da učestuju u izveštavanju i pravljenju sadržaja.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U toku su radovi na uređenju Bora. Na red došao parking u ulici Jovana Dučića

Miloš Marković

Učenici generacije u Boru. Ponos grada na bilbordima

Miloš Marković

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X