Društvo

Gradski većnici usvojili završni budžet za 2020. Za novog pravobranioca predložena Milena Strojić

Članovi gradskog veća usvojili su danas završni račun za prošlu godinu sa deficitom oko 200 miliona dinara.

Prošla godina je u odnosu na prethodne godine bila jako teška i u kojoj je budžet manje punjen zbog situacije sa virusom korona. Međutim, kvalitetnim i pravednim upravljanjem prihodima i rashodima grad je prošlu godinu završio sa nešto više od 200 miliona deficita, a ono što je jako bitno je da su sve obaveze izmirene iz prihoda od prethodnih godina, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić na 83. sednici Veća.

Na sednici je predloženo da JU Sportski centar Bor ponese ime Bobane Momčilović Veličković, koja je posthumno proglašena za počasnog građanina i koja je, kako je obrazloženo, “uvek i na svakom mestu predstavljala svoj grad, i to je velika zahvalnost njenoj porodici, sinu i svima koji su je voleli”.

Završen je i postupak Javno privatnog partnerstva prevoznika na teritoriji grada, koji će i dalje biti „Bortravel“.

Ugovorom je jasno definisan odnos Javnog partnera i grada, po kome će se štiiti interesi grada i građana, kao i sve oblasti od kašnjenja prevoza, kvaliteta i ekoloških standarda vozila, do uređenja autobuskih stajališta, rekao je Milkić.

Na narednoj sednici Gradske skupštine odbornici će odlučivati o razrešenju i imenovanju Gradskog pravobranioca. Za novog pravobranioca predložena je Milena Strojić, sadašnja načelnica Poreske administracije.

Između ostalog usvojeni su predlozi o dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama (u vezi ugostiteljskih objekata u vreme korone) i naknadama za korišćenje javnih površina.

Odbornici će na Skupštini grada koja je zakazana za 21. maj odlučivati i o predlogu rešenja o obrazovanju i imenovanju radnog tela za podršku podsticajnom roditeljstvu i razvoju dece, kao i imenovanju članova Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Bora.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X