DruštvoEkonomija

Predložen paket mera olakšica za borske ugostitelje i zanatlije

ugostitelji bor

BOR – Zbog učestalog zatvaranja ugostiteljskih objekata i zanatskih radnji, kao i skraćenja radnog vremena tokom sprovođenja mera Vlade Republike Srbije u sprečavanju širenja zaraze korona virusom, borski preduzetnici su očajni. Prihodi su umanjeni do te mere da se postavlja pitanje njihovog opstanka, jer su bez prihoda i mogućnosti plaćanja poreza i doprinosa, zakupa prostora, ali i raznih taksi.

Baš tim povodom, predstavnici borskih ugostitelja i zanatlija održali su danas iza zatvorenih vrata sastanak sa gardonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem, koji je, kako je kasnije obrazloženo, predložio paket mera da bi se umanjili negativni efekti poslovanja kao posledica globalne pandemije.

Predložili smo da se za period od četiri meseca preduzetnici oslobode plaćanja lokalnih komunalnih taksi za 99 procenta, a očekuje nas i razgovor sa Javnim preduzećem za stambene usluge da se ponovo predloži oslobađanje zakupa javnih površina na isti period, rekao je gradonačelnik.

On je dodao da će ovim merama budžet grada Bor za šest meseci biti manji za oko 2,8 miliona dinara, što “nije malo za gradsku kasu”, da se nada da će i privrednicima to značiti, a potom i podsetio da je isti paket mera pomoći donet i tokom 2020. godine.

Siguran sam da će ova pomoć preduzetnicima značiti u manjoj ili većoj meri, s obzirom da su suočeni sa smanjenjem prometa, dodao je on.

preduzetnici bor

Vladan Ivković, predstavnik udruženja preduzetnika grada Bora, kaže da će predložene mere nekome značiti manje a nekome više u zavisnosti od poslovanja. U ime preduzetnika koji imaju bašte, on očekuje i pozitivan odgovor kada je reč o letnjem periodu i oslobađanju takse za postavljanje bašte i isticanje firme, što će, kako je rekao, svima koji tako posluju značiti u lakšem prevazilaženju kriznog perioda.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Sa sednice Štaba za vanredne situacije. Deponija gori, a izvorišta presušuju

Miloš Marković

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X