Društvo

Gradovi Bor i Longjan potpisali pismo o namerama o uspostavljanju prijateljskih odnosa. Sledi bratimljenje

zijin milikic

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i zamenik gradonačelnika kineskog grada Longjan u okrugu Šanghang, provincija Fuđijan, Đen Hongkun, potpisali su danas Pismo o namerama o uspostavljanju prijateljskih odnosa između dva grada.

Pismo o namerma potpisano je u prisustvu delegacije Ziđin Majning Grupe, koja je svoju rudarsku delatnost i započela u gradu Longjan, gde je pre trideset godina, 1993. godine, otvorila svoj prvi rudnik bakra i zlata Ziđinšan.

Na ceremoniji potpisivanja pisma o namerama, čelnici oba grada su istakli veliki značaj Ziđina i rada obeju rudarskih kompanija u Boru, ali i mogućnosti koje je Ziđin otvorio dolaskom u Srbiju i nastavio razvojem partnerskih odnosa sa državom Srbijom i lokalnim zajednicama.

Radujemo se saradnji s gradom Longjanom i deljenju najboljih praksi koje će doprineti razvoju obe strane. Danas Bor ima prijatelje i na istoku i na zapadu, severu i jugu. Inicijativa o bratimljenju između dva grada pokrenuta je još 2019. godine, a ovim smo  ozvaničili smo nastavak saradnje između dva grada. Zajedno ćemo graditi istoriju dobrih odnosa ali i razvijati rudarstvo na ovim prostorima. Kompanija Ziđin danas je jedna od važnih strateških partnera Republike Srbije ali i grada Bora, koja je u poslednjih pet godina pokazala vrlo visok nivo društvene odgovornosti, da brine o ljudima, ekologiji, ali i o zaposlenima koji rade u kompaniji, rekao je Milikić.

Oba gradonačelnika su istakla mogućnosti buduće saradnje pre svega u oblasti rudarstva zbog velikog potencijala oba grada u ovoj privrednoj grani, ali i u oblasti turizma, sporta, kulture, obrazovanja, zdravstva, zaštite životne sredine, stočarstva, kao i svim drugim oblastima gde postoje mogućnosti i zajednički interesi dva grada.

Drago mi je što se srećemo u vašem lepom gradu i zahvaljujem se na najlepšim rečima o srpsko-kineskom čeličnom prijateljstvu, koje će nakon povezivanja Bora i Longjana biti još jače. Saradnju ćemo u budućnosti razvijati u oblasti industruje, infrastrukture, nauke i tehnološkog razvoja, ali i kulturološke razmene. U Kini postoji izreka da je sreća kada vam prijatelji dolaze u kuću, tako da očekujemo da nam uskoro uzvratite posetu, rekao je Đen Hongkun.

Čelni ljudi Bora i Longjana razmenili su simbolične poklone uz najavu bratimljenja Bora i Longjana.

Posle ceremonije potpisivanja pisma o namerama, kojoj su prisustvovali i izvršni potpredsednik i direktor Ziđin Majning Grupe Lin Hongfu, potpredsednik Ziđin Majning Grupe Vang Čun i predstavnici obe Ziđinove kompanije u Boru, delegacija grada Longjan u pratnji predstavnika Ziđina posetila je rudnik Srbija Ziđin Kopera u Velikom Krivelju i dispečerski centar Srbija Ziđin Majninga.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X