Građani pobedili – od ponedeljka pešačka zona u IV MZ

457 0

BOR, (IST Media) Kako je bez obrazloženja opštinsko rukovodstvo odlučilo da se ove godine odustane od pešačke zone u ulici Kralja Petra u Boru, na isti način doneta je i suprotna odluka.

Na Fejzbuk strani opstine Bor, građani su obavešteni da će od ponedeljka, 9. maja, ova ulica ipak biti zatvorena za saobraćaj.

 

opstina facebook

Samo nekoliko sati pre ove odluke, organizacijama („Bebironče“, „Pokret potrošača Bor“ i „Pištaljka“) uz medijsku podršku Ist Media, pridružile su se građanskoj inicijativi kojom se od opštinskog rukovodstva zahteva zatvaranje ove ulice za pešake u periodu od maja do oktobra.

Za samo dva sata, na postavljenom štandu kraj Nove tržnice i u nekoliko ugostiteljskih objekata je prikupljeno više od 500 potpisa Borana.

Budući da je reakcija stanovnika IV Mesne zajednice dala pozitivne rezultate, organizator je obavestio da se potpisivanje peticije završilo sinoć.

„Zahvaljujemo svim potpisnicima peticije koji su u jednoj ovakvoj akciji prepoznali borbu za organizovaniji, lepši i urbaniji Bor, za grad u kome zbog pojedinaca neće trpeti zajednica“, navodi se u zajedničkom saopštenju tri organizacije.

 

bebironce_peticija

 

peticija 4

 

peticija 3

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

  1. Cestitam na upornosti ali ti isti gradjani su trebali i da ucestvuju u akciji „gde nam rastu deca“ i da nam se izgradi jos jedan perkic za decu koji inace gradu „Nivea“

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X