Društvo

Borani peticijom traže vraćanje pešačke zone

BOR, (IST Media) U ulici Kralja Petra u Boru u toku je potpisivanje građanske peticije, kojom se od lokalne samouprave zahteva otvaranje pešačke zone u toj ulici kao i ranijih godina, i to u periodu od maja do 1. oktobra, od 18 do 22 sata.

Reč je o građanskoj akciji žitelja IV Mesne zajednice, kojoj su se priključili Udruženje roditelja „Bebironče“, Pokret potrošača „Bor“, Udruženje građana „Pištaljka“ i Ist Media.

 

„Podržavamo ovakve akcije jer opštinsko rukovodstvo donosi jednostrano odluke bez učešća građana. Sa jedne strane, vlast propagira ulazak u Evropsku uniju u kojoj je pri donošenju odluka vrlo značajno učešće građana, a sa druge strane ne mari za interese stanovništva zbog kojih su tu gde jesu“, rekao je predsednik Pokreta potrošača – Zoran Andrejić.

Podsećamo da je lokalna samouprava  iz neobjašnjivih razloga i bez obrazloženja donela odluku da ne otvori pešačku zone u ovoj ulici. To je revoltiralo građane koji su nam se obratili e-mailom, a naročito roditelje sa malom decom kojima je ovo nekoliko godina omiljeno šetalište tokom leta..

Prema rečima organizatora, svoj potpis je u roku od 30 minuta stavilo oko 200 Borana.

Potpisivanje peticije organizuje se narednih dana u ulici Kralja Petra (ispod Nove tržnice) od 18 do 20 sati.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

INSTAGRAM KRIVELJ. O pregovorima zbog blokade pohvalila se ministarka, ali bez reči o rešenju

Ist Media

Stranke i udruženja reagovali povodom saopštenja kompanije Srbija Ziđin Koper i blokade puta u Velikom Krivelju

Ist Media

Park u Boru najavljen kao park za kućne ljubimce. Hoće li konačno vlasnici pasa koristiti kese za skupljanje izmeta?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X