KulturaTema danaНекатегоризовано

Glavna nagrada festivala Zoran Radmilović – glumcu Igoru Đorđeviću

ZAJEČAR, Nagrada “Zoran Radmilovic” za najboljeg glumca pozorišnog festivala “Dani Zorana Radmilovića”, pripala je Igoru Đorđeviću, za ulogu u predstavi “Bizarno”, objavio je danas žiri.

 

Igor Djordjevich, dobitnik nagrade Zoranov brk

 Igor Đorđević, briljantan glumac u fantastičnoj predstavi

 

Žiri je, nakon sedam odgledanih predstava u zvanicnoj konkurenciji, jednoglasno doneo odluku da nagradu 23. festivala uruči Đorđeviću.

 

“On je bravurozno ostvario, najrazlicitijim glumackim sredstvima, dijametralno razlicite likove Martina, Ričija i Dejana u predstavi “Bizarno”, obrazložio je žiri, u sastavu Ana Sofrenović, Miroslav Benka reditelj i Zoran Đerić, teatrolog.

 

Ova predstava dobila je nagradu “Krstomir Milovanović”, za vizuelni identit.

 

Predstava “Bizarno” je delo autora željka Hubača, u režiji Snežane Trišić, u koprodukciji Narodnog pozorišta Beograd i Narodnog pozorišta Šabac.

 

Nagradu za najbolju predstavu, po oceni publike, pripala je Kazalištu Virovitica za predstavu “Ćup”.

 

chup virovitica DSC_6552

Publika dala glas predstavi “Ćup”

 

Na 23. festivalu “Dani Zorana Radmilovića”, publika je videla devet predstava, od kojih su šest konkurisali za ovu prestižnu nagradu.

 

Nagradu “Zoranov brk” za najbolju glumačku bravuru, dobili su Jelena Stajkovac za ulogu u predstavi “Lepotica Linejna” kruševačkog pozorišta, Ivan Đorđević za lik Don žuana u istoimenoj predstavi Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina, i Branislav Jerović za ulogu u predstavi “Gospođa Olga” somborskog Narodnog pozorišta.

 

Nagradu je dobila i Lidija Stevanović za ulogu živke u “Gospođa ministrka”, Gorica Popović za glavnu ulogu u predstavi “Slavna Florens” Ateljea 212, a “Zoranov brk” krasiće vitrine ovogodišnjeg laureata, Igora Đorđevića, za trostruku ulogu u “Bizarno”.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Za seoske KUD-ove kineska kompanija donirala 1,1 milion dinara. Zamenik gradonačelnika za svako selo najavio dodatnih 300.000

Ist Media

Veče kineske muzike u hotelu “Jezero”. Dong Đinming virtuoz na erhu zasvirao Tamo daleko

Ist Media

“Gorki smeh” nikad slađi – sa književne večeri satiričnih kratkih formi

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X