Društvo

FONTANA koja je predstavljala RUGLO biće zelena površina

BOR, (IST Media, foto fb) Radnici JKP “3. oktobar” započeli su radove kako bi ruglo u centru grada, fontana kraj hotela “Srbija” (nazvana “pisoar”), postala zelena površina sa cvećem.

U gradskoj upravi kažu da je ova aktivnost sprovedena nakon sugestije Borana koji su ukazali na besmislenost fontane sklepane zbrda-zdola i koja od izgradnje nije služila svrsi.

Trenutno se fontana popunjava zemljom nakon čega će biti posađena trava i cveće.

Za sada se ne zna kakva će biti sudbina fontane kod Doma kulture koja, zbog problema sa pumpama i sistema po kome je izgrađena, uglavnom ne radi.

Iako Borani nemaju ništa protiv fontane na platou kod Doma kulture, mahom komentarišu da je ovakva kakva je sad – nefunkcionalna i da predstavlja estetski promašaj.

vodovod fontana bor
Više vremena se popravlja nego što radi

Borani ipak pamte i gore dane za plato Doma kulture. U vreme kada je na čelu opštine Bor bio Branislav Rankić (SRS), 2008. godine sazidana je fontana obložena granitnim pločama sa unutrašnjom rasvetom i statuom na vrhu. Bila je to prva fontana u Boru nakon nekoliko decenija i plaćena je 1,5 miliona dinara.

Ipak, izazvala je podsmeh Borana jer je najavljivana kao “jedinstvena u Srbiji”.

Fontana iz 2008. koja je plaćena 1,5 miliona dinara

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X