Društvo

EU donacija borskoj bolnici – Savremeno vozilo za transport teških bolesnika

 

Opšta bolnica u Boru danas je u okviru donacije sanitetskih vozila koje je Evropska unija kroz program donacija i uz posredovanje UNOPS nedavno uručena Srbiji, dobila najsavremenije sanitetsko vozilo.

sanitet borOvo je peto vozilo koje bolnica ima, a značaj ove donacije je ogroman, s obzirom na udaljenost od Niša i Beograda, svakodnevno su po 2-3 vozila na putu, prelaze veliku kilometražu za veoma kratko vreme i zahtevaju zanavljanje.  Vozilo je opremljeno najsavremenijom opremom tako da će transport teških bolesnika i kovid bolesnika biti mnogo  komforniji, brži i sigurniji i do Beograda i do Niša, istakao je direktor borske bolnice dr Goran Joksimović.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, zahvalio se Vladi Republike Srbije, Evropskoj uniji i Ministarstvu zdravlja koje je Bor stavilo na prioritet ovih vozila i donacija EU kako bi se pojačao rad službe koja se bavi brigom pacijenata na terenu.

Vrednost donacije je oko 6 miliona dinara.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X