Društvo

EU donacija borskoj bolnici – Savremeno vozilo za transport teških bolesnika

 

Opšta bolnica u Boru danas je u okviru donacije sanitetskih vozila koje je Evropska unija kroz program donacija i uz posredovanje UNOPS nedavno uručena Srbiji, dobila najsavremenije sanitetsko vozilo.

sanitet borOvo je peto vozilo koje bolnica ima, a značaj ove donacije je ogroman, s obzirom na udaljenost od Niša i Beograda, svakodnevno su po 2-3 vozila na putu, prelaze veliku kilometražu za veoma kratko vreme i zahtevaju zanavljanje.  Vozilo je opremljeno najsavremenijom opremom tako da će transport teških bolesnika i kovid bolesnika biti mnogo  komforniji, brži i sigurniji i do Beograda i do Niša, istakao je direktor borske bolnice dr Goran Joksimović.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, zahvalio se Vladi Republike Srbije, Evropskoj uniji i Ministarstvu zdravlja koje je Bor stavilo na prioritet ovih vozila i donacija EU kako bi se pojačao rad službe koja se bavi brigom pacijenata na terenu.

Vrednost donacije je oko 6 miliona dinara.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Gimnazijalci prikupljaju novac za novogodišne paketiće namenjenih socijalno ugroženoj deci

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X