Društvo

Direktor Vodovoda nakon privođenja: “Firma nije oštećena, bila je to sitna administrativna greška”

foto: Istinomer

Direktor JKP “Vodovod” u Boru Goran Pavić, koji je juče priveden u Agenciju za borbu protiv korupcije u Zaječaru pod sumnjom da je zloupotrebio službeni položaj, pušten je nakon davanja izjave o spornoj javnoj nabavci. Izjavu je tom prilikom dao i S.V, zaposlen u tom preduzeću, koji je takođe pušten.

Pavić je danas došao na posao, a za Ist media rekao da je reč o administrativnoj grešci zbog koje to komunalno preduzeće nije pretrpelo nikakvu materijalnu štetu.

Reč je o postupku nabavke od pre dve godine kada smo napravili grešku jer nismo ispoštovali proceduru. Iako nije bilo javne nabavke, sve je plaćeno po ugovorima i firma nije oštećena ni za dinar, čak je i došlo do uštede, rekao nam je Pavić.

Objasnio je da je Nadzorni odbor odobrio nabavku usluge, ali je ona zbog dužeg perioda realizacije i loše finansijske situacije u firmi podeljena na tri dela, i nije sprovedena odjedanput, zbog čega je reagovala Agencija.

Pavić ne očekuje ozbiljne konsekvence zbog ovog slučaja, i nada se opomeni.

Podsećamo, njih dvojica su osumnjičeni da su tokom 2018. i 2019. godine zloupotrebili službeni položaj i ovlašćenja kako bi izbegli postupak sprovođenja javne nabavke.

Kako se sumnja, oni su Ugovor o nabavci usluga licenciranje firme i zaposlenih za samozaštitnu delatnost dodelili jednom preduzeću iz Beograda tako što su postupak nabavke usluga procenjene vrednosti preko 1.000.000 dinara podelili na tri postupka nabavke usluga na koje se zakon ne primenjuje, saopšteno je juče.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X