DAN MUZEJA biće obeležen izložbom likovnih dela koja DO SADA NISU IZLAGANA

118 0
BOR, (IST Media) – Dan Muzeja rudarstva i metalurgije biće obeležen u petak 14. decembra u 19 sati, otvoranjem izložbe Pokloni i otkupi, autorke više kustoškinje istoričarke umetnosti Danijele Matović.

U Muzeju kažu da izložba Pokloni i otkupi predstavlja pregled i odabir akvizicija umetničkog sadržaja, kao i prezentovanje njihovog značenja i vrednosti.

“Cilj izložbe je da širu javnost upozna sa bogatim sadržajem Umetničke zbirke Muzeja rudarstva i metalurgije, koja istovremeno pruža mogućnost sagledavanja najrazličitijih stilova i slikarskih pravaca, kao i najrazličitijih autora čija se dela nalaze u ovoj zbirci. Ovo je ujedno prilika da se putem ove izložbe istovremeno istakne primarni zadatak muzeja, a to je prikupljanje, čuvanje i prezentovanje muzejske građe”, navode u ovoj ustanovi.

Izložba Pokloni i otkupi, koja će trajati do 31. januara sledeće godine, ima za cilj da kroz muzejske akvizicije prikaže jedan deo kompleksnosti stvaranja umetničkog fonda, kao i prezentovanje likovnih dela koja do sada nisu izlagana.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Raspored očitavanja vodomera

Piše - 23. May 2016. 0
Obaveštavaju se meštani opštine Bor da će radnici JKP „Vodovod“ Bor vršiti svakog vikenda očitavanja stanja vodomera tokom juna meseca…

Debakl Pepeljevca u Boru

Piše - 4. September 2012. 0
BOR, (Dragan Popaz) Borski zonaš nakon prošlonedeljnog poraza u Resavici zaigrao je kako najbolje ume i savladao tim Pepeljevca 4:0…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X