DAN MUZEJA biće obeležen izložbom likovnih dela koja DO SADA NISU IZLAGANA

174 0
BOR, (IST Media) – Dan Muzeja rudarstva i metalurgije biće obeležen u petak 14. decembra u 19 sati, otvoranjem izložbe Pokloni i otkupi, autorke više kustoškinje istoričarke umetnosti Danijele Matović.

U Muzeju kažu da izložba Pokloni i otkupi predstavlja pregled i odabir akvizicija umetničkog sadržaja, kao i prezentovanje njihovog značenja i vrednosti.

“Cilj izložbe je da širu javnost upozna sa bogatim sadržajem Umetničke zbirke Muzeja rudarstva i metalurgije, koja istovremeno pruža mogućnost sagledavanja najrazličitijih stilova i slikarskih pravaca, kao i najrazličitijih autora čija se dela nalaze u ovoj zbirci. Ovo je ujedno prilika da se putem ove izložbe istovremeno istakne primarni zadatak muzeja, a to je prikupljanje, čuvanje i prezentovanje muzejske građe”, navode u ovoj ustanovi.

Izložba Pokloni i otkupi, koja će trajati do 31. januara sledeće godine, ima za cilj da kroz muzejske akvizicije prikaže jedan deo kompleksnosti stvaranja umetničkog fonda, kao i prezentovanje likovnih dela koja do sada nisu izlagana.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X