DAN MUZEJA biće obeležen izložbom likovnih dela koja DO SADA NISU IZLAGANA

155 0
BOR, (IST Media) – Dan Muzeja rudarstva i metalurgije biće obeležen u petak 14. decembra u 19 sati, otvoranjem izložbe Pokloni i otkupi, autorke više kustoškinje istoričarke umetnosti Danijele Matović.

U Muzeju kažu da izložba Pokloni i otkupi predstavlja pregled i odabir akvizicija umetničkog sadržaja, kao i prezentovanje njihovog značenja i vrednosti.

“Cilj izložbe je da širu javnost upozna sa bogatim sadržajem Umetničke zbirke Muzeja rudarstva i metalurgije, koja istovremeno pruža mogućnost sagledavanja najrazličitijih stilova i slikarskih pravaca, kao i najrazličitijih autora čija se dela nalaze u ovoj zbirci. Ovo je ujedno prilika da se putem ove izložbe istovremeno istakne primarni zadatak muzeja, a to je prikupljanje, čuvanje i prezentovanje muzejske građe”, navode u ovoj ustanovi.

Izložba Pokloni i otkupi, koja će trajati do 31. januara sledeće godine, ima za cilj da kroz muzejske akvizicije prikaže jedan deo kompleksnosti stvaranja umetničkog fonda, kao i prezentovanje likovnih dela koja do sada nisu izlagana.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X