Brnabić: USKORO UKIDANJE VANREDNOG STANJA uz zadržavanje mera opreza

85 0
brnabic

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je toku ublažavanje restriktivnih mera u borbi protiv COVID-19, ali i upozorila na to da će, ukoliko brojevi novozaraženih ne budu beležili dalji pad, mere biti ponovo uvedene.

Na sajtu Vlade Srbije prenosi se izjava premijerke za Televiziju Prva, gde je istakla da “imamo ohrabrujući trend pada novozaraženih koronavirusom, i naglasila da uporedo sa relaksiranjem mera treba da postoji visok stepen lične odgovornosti građana kako se virus ne bi širio”.

Ona je prenela da je optimista kada je reč o sprečavanju širenja koronavirusa, i izrazila nadu da će vanredno stanje biti uskoro ukinuto, kao što je i najavio predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Prema njenim rečima, kada se ukine vanredno stanje i dalje će na snazi biti mere opreza, poput nošenja maski, zaštitne opreme, pojačane higijene i dezinfekcije.

Zabrana kretanja biće ukinuta kada se ukine vanredno stanje, navela je premijerka i dodala da postoji plan za otvaranje aerodroma, kao i za međunarodni, gradski i međugradski prevoz.

Brnabić je ponovila da će u narednom periodu biti nastavljeno testiranje na novi koronavirus, uz napomenu da će broj testiranih danas preći 100.000.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X