Društvo

Bor dobija akva park sa 7 bazena – Traži se projektant i izvođač za 1. fazu izgradnje

akva park bor

foto: Facebook

Opštinska uprava Bor raspisala je tender za prvu fazu projektovanja i izgradnje akva parka, piše E-kapija.

Akva park je planiran u okviru postojećeg sportskog centra “Bobana Momčilović Veličković”, a gradnja je predviđena u 5 faza.

Postojeći sadržaji će biti zadrženi uz rekonstrukciju, a novi sadržaji akva parka planirani su na 3 hektara.

U prvoj fazi, koja je predmet ove nabavke, radiće se projektovanje, rekonstrukcija i dogradnja pristupnog platoa uz Zeleni bulevar, uz rušenje postojeće fontane i gradnju nove, zatim, rekonstrukcija biletarnice, sanitarnih prostorija i barasa terasom (proširenje kapaciteta), kao i rekonstrukcija postojećih bazena sa plažom.

Planirana su dodatna naplatna mesta u prostoru biletarnice, veći broj kabina za presvlačenje, a povećan je i broj ormarića u kojima posetioci čuvaju svoje stvari.

Postojeći bazeni i plato plaže u okruženju ovih bazena su, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, u zapuštenom stanju. Bazen sa toboganom treba da dobije potpuno novi toboganski toranj sa 5 toboganskih staza, dok se olimpijski bazen privodi nameni organizacije takmičenja u plivanju i vaterpolu.

U drugoj fazi izgradnje akva parka u planu je gradnja objekta sa restoranima brze hrane, objekta za zaposlene kompleksa, bazena sa family toboganima, kamikaze atrakcije i rekreativnog bazena, kao i javnih toaleta i tuševa. U ovoj fazi gradiće se i masažni (vitality) bazen i rekreativni bazen, a u 3. fazi akva park će dobiti i bazen sa talasima.

U 4. fazi u planu je dečji Aqua Tower bazen i splash area, a u poslednjoj fazi radiće se rekonstrukcija postojećeg restorana sa dogradnjom restoranske terase kapaciteta oko 200 stolova i izgradnja dečjeg igrališta.
Kroz akva park protezaće se promenada sa drvećem po obodima.

Posao projektovanja i gradnje 1. faze procenjen je na oko 529,7 miliona dinara.

Prvi čovek Bora Aleksandar Milikić najavio je prošlog marta na Fejsbuku da bi Bor u naredne tri godine trebalo da dobije akva park sa 7 bazena na oko 2,5 ha površine u okviru SC Bobana Momčilović Veličković. On je tada objavio i rendere koji prikazuju izgled budućeg akva parka.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X