Bor dobija akva park sa 7 bazena – Traži se projektant i izvođač za 1. fazu izgradnje

385 0
akva park bor

foto: Facebook

Opštinska uprava Bor raspisala je tender za prvu fazu projektovanja i izgradnje akva parka, piše E-kapija.

Akva park je planiran u okviru postojećeg sportskog centra “Bobana Momčilović Veličković”, a gradnja je predviđena u 5 faza.

Postojeći sadržaji će biti zadrženi uz rekonstrukciju, a novi sadržaji akva parka planirani su na 3 hektara.

U prvoj fazi, koja je predmet ove nabavke, radiće se projektovanje, rekonstrukcija i dogradnja pristupnog platoa uz Zeleni bulevar, uz rušenje postojeće fontane i gradnju nove, zatim, rekonstrukcija biletarnice, sanitarnih prostorija i barasa terasom (proširenje kapaciteta), kao i rekonstrukcija postojećih bazena sa plažom.

Planirana su dodatna naplatna mesta u prostoru biletarnice, veći broj kabina za presvlačenje, a povećan je i broj ormarića u kojima posetioci čuvaju svoje stvari.

Postojeći bazeni i plato plaže u okruženju ovih bazena su, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, u zapuštenom stanju. Bazen sa toboganom treba da dobije potpuno novi toboganski toranj sa 5 toboganskih staza, dok se olimpijski bazen privodi nameni organizacije takmičenja u plivanju i vaterpolu.

U drugoj fazi izgradnje akva parka u planu je gradnja objekta sa restoranima brze hrane, objekta za zaposlene kompleksa, bazena sa family toboganima, kamikaze atrakcije i rekreativnog bazena, kao i javnih toaleta i tuševa. U ovoj fazi gradiće se i masažni (vitality) bazen i rekreativni bazen, a u 3. fazi akva park će dobiti i bazen sa talasima.

U 4. fazi u planu je dečji Aqua Tower bazen i splash area, a u poslednjoj fazi radiće se rekonstrukcija postojećeg restorana sa dogradnjom restoranske terase kapaciteta oko 200 stolova i izgradnja dečjeg igrališta.
Kroz akva park protezaće se promenada sa drvećem po obodima.

Posao projektovanja i gradnje 1. faze procenjen je na oko 529,7 miliona dinara.

Prvi čovek Bora Aleksandar Milikić najavio je prošlog marta na Fejsbuku da bi Bor u naredne tri godine trebalo da dobije akva park sa 7 bazena na oko 2,5 ha površine u okviru SC Bobana Momčilović Veličković. On je tada objavio i rendere koji prikazuju izgled budućeg akva parka.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X