Bobana Veličković: Ostvarila sam deo sna, priželjkujem medalju u Londonu (VIDEO)

669 0

BOR, 22. februara 2012. (Saša Trifunović – Ist Media) Osvajač zlatne medalje u gađanju vazdušnim pištoljem na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u streljaštvu u Finskoj, Bobana Veličković, izjavila je da je do sada ostvarila deo svog sna, ali da će učiniti sve kako bi se sa Olimpisjkih igara u Londonu ove godine vratila sa još jednim odličjem.

 

“Nisam mnogo razmišljala o olimpijadi i ne želim ništa da obećem. Naravno da bih volela da osvojim medalju, a kako bih došla do tog cilja treniraću punim kapacitetom”, izjavila je ova Boranka na prijemu u opštini Bor, iz čijeg je budžeta za ovaj uspeh nagrađena sa 70.000 dinara.

 

Blagoje Spaskovski (RTB), Bobana veličković i predsednik opštine Bor Nebojša Videnović

 

 

 

Ona se zahvalila čelnicima opštine na podršci i pomoči, kao i Rudarsko-topioničarskom basenu Bor, čije je poslovodstvo ispunilo obećanje kupivši joj pištolj ali i obezbedilo streljanu za vežbanje nakon  osvojene zlatne medalje na prethodnom evropskom takmičenju.

 

Do prve medalje, Veličkovićeva je došla pucajući iz pozajmljenog pištolja i trenirajući u školskoj biblioteci. Članica je streljačkog kluba Bor030 i velike zasluge pripisuje svom treneru Bobanu Markoviću, budući da nekadašnji opštinski čelnici i sportski radnici nisu prepoznali njen talenat.

 

Zlatna Bobana iz grada zlata, kako je nazivaju u njenom rodnom gradu, dodala je da bi opština i nadalje trebalo da pomaže borskom sportu jer u ovom gradu postoji mnogo talentovane dece.

 

“Mnogo je talentovanih kao što sam i ja bila u njihovom periodu. Nikada ne bih uspela bez pomoći grada. Zato je potrebno ulagati u sport jer će se za nekoliko godina oni Boru odužiti medaljama”, zaključila je članica reprezentacije Srbije.

 

Prema rečima Veličkovićeve, pripreme za Olimpijske igre nastaviće sa reprezentacijom u Kuvajtu, mada će najveći deo vremena potrošiti pucajući u borskoj streljani.

 

“Trudiću se da što više vremena provedem u Boru, jer tu imam sve uslove za trening i najbolje se osećam kada sam sa prijateljima. Nadam se nastavku saradnje sa opštinom kako bi se nova streljana učinila još boljom i kako bi se u njoj spremali vrhunski strelci. Sa druge strane, ja ću učiniti sve da vas u narednim godinama obradujem sa još mnogo medalja”, kazala je ova mlada Boranka, student turizma.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X