I nezaposleni mogu besplatno kod zubara

614 0

BOR, 22. februara 2012. (Milica Živković – Ist Media)Nakon izmena i dopuna Zakona o zdravstvenom osiguranju, pravo na besplatne stomatološke preglede i lečenje usta i zuba u državnim ordinacijama dobili su  od početaka ove godine i nezaposlena lica.

 

 

Uslov za besplatnog stomatologa je da pacijenti nemaju sopstvene prihode i da mesečni prosek primanja ne prelazi 17.000 dinara po članu domaćinstva.

 

Pored toga neophodno je u Nacionalnoj službi za zapošljavanje izvaditi potvrdu o nezaposlenosti, uz tu potvrdu i zdravstvenu knjižicu u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje izdaje se potvrda o stoprocentnoj nadoknadi stomatoloških pregleda i lečenja zuba iz budžeta Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

 

Pored nezaposlenih, od Nove godine besplatno kod stomatologa u državnim ordinacijama mogu ići i oni koji su izloženi povećanom riziku oboljevanja.

 

Na besplatne preglede kod zubara mogu ići i maloletnici, studenti do 26 godine, trudnice, majke do 12 meseci od porođaja, stariji od 65 godina, monasi, primaoci materijalne pomoći, korisnici porodične invalidnine, pripadnici romske nacionalnosti bez stalnog prebivališta, kao i žrtve nasilja u porodici i trgovinom ljudima.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Počinje IST Media školica

Piše - 30. November 2016. 0
IST Media školica – naziv je projekta koji volonterski realizuje web portal istmedia.rs u saradnji sa stručnjacima Narodne biblioteke Bor.…

Bez vode deo naselja Kraljevica

Piše - 5. October 2015. 0
ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Deo zaječarskog naselja Kraljevica kod dečijeg obdaništa je bez vode zbog pucаnjа vodovodne cevi u…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X