DruštvoTema danaНекатегоризовано

I nezaposleni mogu besplatno kod zubara

BOR, 22. februara 2012. (Milica Živković – Ist Media)Nakon izmena i dopuna Zakona o zdravstvenom osiguranju, pravo na besplatne stomatološke preglede i lečenje usta i zuba u državnim ordinacijama dobili su  od početaka ove godine i nezaposlena lica.

 

 

Uslov za besplatnog stomatologa je da pacijenti nemaju sopstvene prihode i da mesečni prosek primanja ne prelazi 17.000 dinara po članu domaćinstva.

 

Pored toga neophodno je u Nacionalnoj službi za zapošljavanje izvaditi potvrdu o nezaposlenosti, uz tu potvrdu i zdravstvenu knjižicu u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje izdaje se potvrda o stoprocentnoj nadoknadi stomatoloških pregleda i lečenja zuba iz budžeta Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

 

Pored nezaposlenih, od Nove godine besplatno kod stomatologa u državnim ordinacijama mogu ići i oni koji su izloženi povećanom riziku oboljevanja.

 

Na besplatne preglede kod zubara mogu ići i maloletnici, studenti do 26 godine, trudnice, majke do 12 meseci od porođaja, stariji od 65 godina, monasi, primaoci materijalne pomoći, korisnici porodične invalidnine, pripadnici romske nacionalnosti bez stalnog prebivališta, kao i žrtve nasilja u porodici i trgovinom ljudima.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Gradsko veće u Boru predložilo kadrovske promene u Sportskom centru i Vodovodu

Ist Media

Članovi Senata Univerziteta u Beogradu u poseti Srbija Ziđin Koper

Ist Media

Povratak Živorada Žike Petrovića – novi direktor JKP Vodovod u Boru – Sindikat upozorava: Zaposleni rade u nehumanim uslovima

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X