Bivši urednik Radio-televizije Bor oslobođen optužbe da je direktoru te firme Vladanu Novoviću pretio pištoljem

60 0

BOR – Bivši urednik u Radio-televiziji Bor Zoran Maksić, oslobođen je optužbe da je u jednoj kafani pištoljem pretio direktoru i vlasniku Radio televizije Bor Vladanu Novoviću.

Njega je krivične odgovornosti oslobodio Osnovni sud u Boru.

Kako je IST Media izvestila 11. februara 2019. godine, pozivajući se na TV Bor, borska policija uhapsila je Maksića koji je u jednom ugostiteljskom objektu u Boru izvadio pištolj i pretio Vladanu Novoviću, direktoru preduzeća „Štampa, radio i film“ u okviru koga posluje regionalna TV Bor, jer je bio nezadovoljan kako ta televizija izveštava sa protesta „1 od 5 miliona“.

U prijavi Vladana Novovića navodi se da mu se Maksić više puta obraćao za susednim stolom u vezi uređivače poliitke radio TV Bor upućujući reči „jel si ti čuo da u gradu postoje protesti. Nakon toga je Maksić izašao i vratio se nakon dvadeset minuta sa pištoljem koji je stavio na sto.

Krivična prijava koju je Novović podneo PU Bor, da sam mu pretio, apsolutna je laž zbog čega će odgovarati pred sudom, rekao je Maksić za IST Media, navodeći da je zbog toga ostao bez posla kao šef Filijale Generali osiguranja u Boru.

Zoran Maksić je rekao i da ima dozvolu za posedovanje oružja, ali ne i za nošenje, zbog čega je, po prijavi MUP-a osuđen na godinu dana uslovne kazne u odvojenom slučaju nezavisno od navedenog procesa.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X