Društvo

Milikić: U Boru naredne godine izgradnja Šoping mola i puta Bor II – Banjsko polje

milikic

BOR – Izgradnja Šoping mola u Boru na prostoru kraj stadiona FK “Rudar”, izgradnja puteva Bor II – Banjsko polje i Donja Bela Reka – Oštrelj, početak izgradnje vodovoda u Metovnici, i  Bučju kao i dela vodovoda u Zlotu, planovi su za narednu godinu, rekao je danas gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić u novogodišnjem obraćanju medijima.

On je podvukao da je programom Vlade RS “Srbija 2020-2025” planirano da se za grad Bor izdvoji novac za izgradnju fabrike za preradu fekalnih voda na Borskom jezeru.

Rekao je da se ponosi sa onim što je u Boru urađeno u 2020. godini kada je u pitanju stvaranje uslova za bolji život građana, a kao najbitnije izdvojio je rekonstrukcije i uređenje ulica “Moše Pijade” i “Nikole Pašića”, asfaltiranje gradskih i seoskih puteva, kao i početak vodosnabdevanja u Metovnici.

Potpuno smo osavremenili Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnih poslova. Pristigla su tri nova kamiona, najsavremenija za reagovanje u neophodnim uslovima, a nabavljen je i određeni broj nove opreme kroz ovaj projekat vrednog 850 hiljada evra. Pokazali smo da smo kao grad spremni da se i odazovemo potrebama, ne samo lokalnim projektima nego i  projektima na državnom nivou i da jačamo kapacitete i državnih institucija, izjavio je on.

Po njemu, godinu za nama obeležio je završetak projekta i početak javnog privatnog partnerstva za novu Toplanu.

Bor je ušao u KFW-a projekat vredan šest miliona evra, kojim će se realizovati rekonstrukcija šest kilometara vrelovoda, izgradnja potpuno automatskih podstanica za kontrolu kvaliteta grejanja, sistema nadzora grejanja i kontrolu komunikacije unutar sistema grejanja, rekao je Milikić.

Istakao je da je započela i realizacija projekta Evropske banke za obnovu i razvoj, kojim se predviđa potpuna izolacija 70 zgrada u Boru, ali i da je Bor jedan od retkih gradova u Srbiji u kome je bez kredita urađena rekonstrukcije javne rasvete.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U OŠ “Dušan Radović” završena školska godina na najhumaniji način – Akcijom “Za dečije srce bez mane”

Ist Media

[VIDEO] Borski srednjoškolci i zaposleni u Srbija Ziđin Koper čistili priobalje Borskog jezera

Ist Media

Svečanom akademijom obeleženo 63 godine Tehničkog fakulteta u Boru

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X