Društvo

Bezbednost saobraćaja u Boru je nezadovoljavajuća, pokazali rezultati ankete

Analiza istraživanja Udruženja „Sigurne staze“o tome koji su problemi u zonama škola na teritoriji grada Bora, promocija urbane mobilnosti, šta je sve potrebno za strateško upravljanje saobraćajem, analiza pristupačnosti saobraćajne i urbanističke infrastrukture za osobe sa invaliditetom, samo su neke od tema o kojima se danas razgovaralo sa predstavnicima lokalne samouprave.

Bezbednost saobraćaja u gradu je nezadovoljavajuća, pokazali su rezultati anketiranih Borana. Kod nas dominira motorni saobraćaj, biciklisti, pešaci i osobe sa invaliditetom koji nemaju svoj prostor, naveo je Igor Velić iz Udruženja Sigurne staze.

Zajednički cilj svih relevantnih institucija u gradu je da se napravi plan aktivnosti o bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Zadatak je da se sagledaju realne potrebe kako u narednom periodu da se razvija ne samo putni saobraćaj, odnosno saobračaj za motorna vozila, već i za pešake, osobe sa invaliditetom i sve ostale učesnike u saobraćaju. Prošle godine urađene su oborene ivice na pešačkim prelazima za osobe sa invaliditetom, urađena je zvučna signalizacija za slepe i slabovide, sada nam treba upravo ovo što rade Sigurne staze, kvalitetnije, šire i opšte sagledavanje situacije i pomoć stručnih ljudi, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X