BorDruštvo

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

toplana-podstanica

Foto: M. Marković

U toku su radovi na zameni toplotnih podstanica u okviru KfW programa. Do sada je zamenjeno 15 podstanica od ukupno 53 planiranih.

Prema rečima direktora JKP Toplana Igora Jankovića, za sada je završena jedna sekcija zamene cevi na vrelovodu u Ulici Nikole Pašića, i trenutno se radi u starom delu grada, od Fakulteta prema Upravnoj zgradi kompanije Ziđin.

On dodaje da su pri kraju radovi na deonicama od Opšte Bolnice do Policijske uprave i naselja NGC, čiji se završetak očekuje za dve nedelje.

Nova oprema je automatizovana i omogućiće da se toplota racionalno koristi, odnosno da se, u zavisnosti od spoljne temperature, grejanje isključuje kako se stanovi ne bi pregrevali. Na taj način će se smanjiti gubitak toplote na mreži, a građani će dobiti bolje grejanje. Samim tim se smanjuju troškovi Toplane, izjavio je direktor Janković

Janković se nada da će do 15. septembra biti završena realizacija KfW programa i da će građani dobiti bolje grejanje za narednu grejnu sezonu.

On smatra da će 53 novourađene podstanice sa još 80 podstanica koje su urađene u prethodnoj realizaciji programa, pokriti oko dve trećine teritorije Grada Bora.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Obaveštenje o planiranom isključenju struje za 25. oktobar (petak)

Ist Media

Repertoar bioskopa „Zvezda“ od 25. do 29. oktobra 2024.

Ist Media

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević
X