BorPolitika

SSP: U Zdravstvenom centru u Boru sve veći nedostatak stručnih kadrova. EEG aparat neophodan a ne radi

Foto: Miloš Marković

Irena Živković, predsednica Stranke slobode i pravde u Boru, ocenila je danas da je zdravstveni sistem u Boru urušen, i da novom opremom neće imati ko da radi jer nema kadrova.

Podsetila je na obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom predizborne kampanje da će nova bolnica biti završena 2022. godina, a da ni do danas nisu postavljeni temelji ovog objekta.

Borski Zdravstveni centar danas ima samo jednog ortopeda, jednog transfuziologa, i samo jednog dečijeg pulmologa za ceo region. Manjak je i radiologa, ansteziologa, mikrobiologa i lekara urgentne medicine, upozorila je na konferenciji za novinare SSP Irena Živković, odbornik u Skupštini Grada Bora i narodna poslanica.

SSP ističe da godinama ukazuje na urušavanje zdravstva u Boru i predlaže mere koje grad može da preduzme, ali da ne nailazi na razumevanje vlasti.

Poslednjih par godina se ništa ne preduzima, a katastrofalne posledice osećaju svi stanovnici Bora, ocenila je ona.

Pohvalila je ulaganje iz budžeta Grada u novu opremu u poslednje vreme, ali i ističe da je sve to džaba bez stručnog kadra koji bi na toj opremi radio.

Miroslav Jovanović, član SSP, kaže da borskom Zdravstvenom centru nedostaje i EEG aparat koji već dve godine čeka na popravku, dok hitni slučajevi ostaju nezbrinuti.

Prema njegovim rečima, od dežurnog neurologa dobio je informaciju da EEG aparat nije u funkciji, a da je uput za Zdravstveni centar u Zaječaru nemoguće dobiti zbog ispunjene kvote za izdavanje uputa.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Obaveštenje o planiranom isključenju struje za 25. oktobar (petak)

Ist Media

Repertoar bioskopa „Zvezda“ od 25. do 29. oktobra 2024.

Ist Media

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević
X