Društvo

Grad Bor će naredne godine kupiti električne stubove kako bi se sprečili prekidi u isporuci struje tokom zime

sastanak strucno operativni tim

 

Kako bi se sprečilo da tokom zime i jačih snegova delovi borskih sela ostanu bez električne energije, a mnogi tada i bez pijaće vode, Grad Bor planira da naredne godine izdvoji novac iz budžeta za kupovinu novih stubova i provodnika koji će se staviti na raspolaganju EPS-u.

milikic 2Od EPS-a smo tražili da nam za narednu budžetsku godinu dostave predlog koliko je potrebno novca za nabavku novih stubova i provodnika. Međutim, u EPS-u to ide dosta sporo i još uvek nismo dobili predlog. Insistiraćemo da se obavi zamena elektro mreže kako bi potrošači imali konstantno električnu energiju, rekao je danas gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić nakon sastanka stručno operativnog tima uoči zimske sezone i najavljenih padavina.

S obzirom da usled velikih smetova mnoga seoska staračka domaćinstva danima ostaju odsečena od grada, Civilna zaštita je dobila zadatak da ažurira spiskove takvih domaćinstava, ali i pacijenata koji u Bor dolaze na dijalizu, kako bi se efikasnije delovalo.

Takvim osobame će biti upućen predlog da, ukoliko imaju mogućnost, najteži period zime provedu u Boru.

Kada je reč o čišćenju puteva od smetova, ocenjeno je da je Preduzeće za puteve neažurno u tom poslu, zbog čega često u pomoć priskače mehanizacija i radnici JKP „3. oktobar“ koji za ovu sezonu imaju na raspolaganju 24 jedinica (kamioni, kombinovane mašine) i 60 radnika koji će  biti u službi zmiske službe.

Ove godine zimskoj službi će na raspolaganju prvi put biti i Dobrovoljno vatrogasno društvo koje će se uključiti u sistem održavanja i koordinacije sa Štabom za vanredne situacije.

Milikić je rekao i da je JKP „Toplana“ spremna za nastavak grejne sezone, i da na lageru postoje dovoljne količine uglja.

Energana, koju je Toplani ustupio Ziđin Koper, još nije stavljena u funkciju, što je u planu kada bude bilo potrebe.

Ipak, direktor Toplane Dragan Veličković požalio se da u tom preduzeću nema dovoljno stručnjaka za potrebe modernizacije pogona.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X