Društvo

Srbija Ziđin Majning regrutuje studente za rad u toj kompaniji pod sloganom “Budi i ti deo našeg tima”

Zijin kampus 2

 

Pod sloganom “Budi i ti deo našeg tima”, kineska kompanija Serbia Zijin Mining (Ziđin Majning), u saradnji sa državnim visokoškolskim ustanovama, nastavila je realizaciju ovogodišnjeg Kampus programa regrutacije, kojim pruža priliku master studentima i diplomcima da se zaposle i stručno osposobljavaju u toj kompaniji.

Zijin kampus 1

Nakon Tehničkog fakulteta u Boru, ova kineska kompanija, koja upravlja rudnikom bakra Čukaru Peki kod Bora dosadašnje aktivnosti, razvojne ciljeve i mogućnosti za ostvarenje profesionalnih planova predstavila je i studentima Rudarsko – geološkog i Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Kroz ovogodišnji program Kampus regrutacije, koji je namenjen studentima završnih godina osnovnih i master akademskih studija prvenstveno rudarske i mašinske struke, budući rudarski inženjeri za podzemnu eksploataciju i pripremu mineralnih sirovina kao i inženjeri mašinstva, mogli su da se upoznaju sa radom i planovima kompanije, a nekoliko desetina studenata sa obe visokoškolske ustanove iskazalo je interesovanje za rad u rudniku ove kompanije.

Prema rečima zamenika generalnog direktora i direktora Službe za ljudske resurse Jena Minghuia, Ziđin Majning je mlada rudarska kompanija, koja posle godinu dana rada rudnika Čukaru Peki ima više od hiljadu zaposlenih, od kojih trećinu čine mlađi od 30 godina.

Zijin kampus Jen Minghui Od 2019. godine kada smo počeli da poslujemo u Srbiji do oktobra prošle godine kada je rudnik zvanično pušten u rad, sve aktivnosti kompanije bile su usmerene na izgradnju rudarskih objekata, a zatim i na izvođenje rudarskih radova u gornjoj zoni ležišta. U procesu daljeg razvoja rudarenje će se proširiti i na donju zonu ležišta i biti znatno većeg kapaciteta. Sa njom će rasti i kadrovske potrebe naše kompanije, a mi novu snagu i pokretače daljeg razvoja vidimo upravo u mladim i stručnim ljudima, među kojima su svakako diplomci i Rudarsko geološkog, Mašinskog fakulteta u Beogradu kao i Tehničkog fakulteta u Boru”, rekao je Jen Minghui.

Kako je istaknuto, ova rudarska kompanija obavlja poslove podzemne eksploatacije rude, a bavi se i preradom mineralnih sirovina. S obzirom na to da je rudnik Čukaru Peki u fazi razvoja, u toku je i širenje pogona.

Zijin kampus 5Osim potreba za stručnjacima rudarske struke u podzemnoj eksploataciji, potrebni su nam i radnici za poslove mašinskog odražavanja u okviru samog rudnika, kao i pogona za flotaciju. Zbog toga imamo potrebe za novim mladim stručnim kadrovima, među kojima su i rudarski, ali i mašinski inženjeri proizvodnog usmerenja, kao i smera za mehanizaciju i transportno inženjerstvo, rekao je Predrag Filipović, zamenik menadžera u Službi za ljudske resurse u toj kompaniji.

Kompanija trenutno broji više od hiljadu zaposlenih, od kojih su 900 državljani Republike Srbije.

Još uvek je nezahvalno govoriti o budućim projekcijama, ali s obzirom na zacrtane razvojne planove očekujemo da ćemo u narednih tri do pet godina, praktično do početka eksploatacije donje zone, imati više od 2.500 zaposlenih, istakao je Filipović.

Zijin kampus 7

Napominjući da se kompanija trudi da svima obezbedi najbolje moguće uslove za rad, Filipović je naveo da je prosečna plata zaposlenih oko 110.000 dinara. Kompanija organizuje i program stručnog osposobljavanja za mlade kadrove bez iskustva, kao i programe stručne prakse za studente tehničkih fakulteta u Srbiji.

Veoma nam je važno da ohrabrimo mlade, stručne ljude, buduće inženjere, da svoju profesionalnu karijeru mogu da grade u našoj kompaniji. To je u ostalom i osnovni cilj naše posete visokoškolskim ustanovama, zaključio je Predrag Filipović.

Zijin kampus 9

S obzirom na veliku zainteresovanost studenata obavljeni su i razgovori sa kandidatima koji su aplicirali za posao.

Poseta predstavnika kompanije Srbija Ziđin Majninga organizovana je samo mesec i po dana posle posete zamenika generalnog direktora ove kompanije, Jena Minghuia, koji je s rukovodstvom Rudarsko – geološkog i Mašinskog fakulteta razgovarao o budućim vidovima saradnje, kao i mogućnostima za usavršavanje i zaposlenje studenata završnih godina u toj kompaniji.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X