Hronika

Povratnici ne miruju. Rešili da nastave „džeparenje“ bivšeg RTB-a

krađa u Ziđin-u

 

Iako je tokom poslednje nedelje oktobra zabeležen manji broj pokušaja krađe u pogonima Ziđina, statistika pokazuje da je prošlog meseca preko 2 hiljade osoba u 208 navrata ( u proseku sedam puta dnevno), pokušalo da ukrade 4.500 kilograma raznog metalnog materijala.

Sekundarne sirovine kradu se i dalje svakodnevno, a u te svrhe vrlo često se „regrutuju“ i maloletne osobe, koje ne podležu krivičnoj odgovornosti, ali i  – trudnice. Za njima, po razrađenoj „šemi“, kreće grupa starijih i organizovanijih ljudi, koja sačeka da deca i žene budu uhvaćeni, pa da onda bez ikakvih problema pokupe plen. Drski lopovi ne libe se da, kada budu otkriveni, napadnu službenike „Ineks-plusa“, a samo u toku ove godine registrovano je 20 takvih pokušaja, jedan uz pretnju vatrenim oružjem, rezimira poslovodstvo Ziđina.

Najveći problem radnicima „Ineks-plusa“, kojih ima 210, jeste to što obezbeđuju gotovo 10 hiljada hektara fabričkog kruga u Boru i Majdanpeku. Dodatno ih u obavljanju dužnosti ograničava zakon koji kaže da se oružje može upotrebiti samo u nužnoj odbrani.

Od početka godine, službenici „Ineks-plusa“ onemogućili su lopovima da iz kompanije ukradu 18.768 kilograma bakra i 6.934 kilograma ostalih sekundarnih sirovina. „Robu“ tešku skoro 26 tona zvanično je pokušalo da iznese 714 osoba, jer je toliko njih zadržano i predato policiji. Neki od njih po više puta.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pijan prevozio migrante bez vozačke dozvole i još napravio sudar

Ist Media

Za sat i po dve saobraćajne nezgode na novom putu ka Zaječaru

Ist Media

PRIPREME ZA GREJNU SEZONU: Trojica muškaraca uhvaćena u krađi drva

Miloš Marković
X