Hronika

Povratnici ne miruju. Rešili da nastave “džeparenje” bivšeg RTB-a

krađa u Ziđin-u

 

Iako je tokom poslednje nedelje oktobra zabeležen manji broj pokušaja krađe u pogonima Ziđina, statistika pokazuje da je prošlog meseca preko 2 hiljade osoba u 208 navrata ( u proseku sedam puta dnevno), pokušalo da ukrade 4.500 kilograma raznog metalnog materijala.

Sekundarne sirovine kradu se i dalje svakodnevno, a u te svrhe vrlo često se „regrutuju“ i maloletne osobe, koje ne podležu krivičnoj odgovornosti, ali i  – trudnice. Za njima, po razrađenoj „šemi“, kreće grupa starijih i organizovanijih ljudi, koja sačeka da deca i žene budu uhvaćeni, pa da onda bez ikakvih problema pokupe plen. Drski lopovi ne libe se da, kada budu otkriveni, napadnu službenike „Ineks-plusa“, a samo u toku ove godine registrovano je 20 takvih pokušaja, jedan uz pretnju vatrenim oružjem, rezimira poslovodstvo Ziđina.

Najveći problem radnicima „Ineks-plusa“, kojih ima 210, jeste to što obezbeđuju gotovo 10 hiljada hektara fabričkog kruga u Boru i Majdanpeku. Dodatno ih u obavljanju dužnosti ograničava zakon koji kaže da se oružje može upotrebiti samo u nužnoj odbrani.

Od početka godine, službenici „Ineks-plusa“ onemogućili su lopovima da iz kompanije ukradu 18.768 kilograma bakra i 6.934 kilograma ostalih sekundarnih sirovina. „Robu“ tešku skoro 26 tona zvanično je pokušalo da iznese 714 osoba, jer je toliko njih zadržano i predato policiji. Neki od njih po više puta.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Uhapšen sa 18 kilograma marihuane

Ist Media

Za dva dana 243 prekršaja vozača kraj pešackih prelaza

Ist Media

Uhapšen ubica iz Negotina

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X