Društvo

Vučić sa predstavnicima Zidjina: Saradnja sa lokalnom zajednicom u zaštiti životne sredine

Zijin direkcija

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa predstavnicima kineske kompanije Zijin istakao da je neophodno da saradjuju sa lokalnom zajednicom i nadležnim državnim institucijama kako bi na najbolji način doprineli povećanju kvaliteta života gradjana, pogotovo u oblasti očuvanja zdrave životne sredine.

Vučić je ukazao na značaj primene najviših standarda u ovoj oblasti i zahvalio predstavnicima kompanije na uloženom trudu i posvećenosti projektima koji se odnose isključivo na uvodjenje najsavremenijih tehnologija u skladu sa svetskim parametrima u oblasti ekologije, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Za Srbiju i lokalnu zajednicu su, po njegovim rečima, veoma važne investicije od 1,26 milijardi dolara, koliko će kompanija Zijin u narednim godinama uložiti u nadogradnju, proširenje i izgradnju četiri rudnika i topionice.

Zijin će, kako je saopšteno, izgraditi i deo javne putne infrastrukture, koja će se ustupiti gradu Boru na upravljanje po završetku radova.

Sasatanku je prisustvovala i ambasadorka Kine Čen Bo kojoj je Vučić zahvalio na profesionalnoj i ličnoj posvećenosti svim pitanjima od obostranog značaja za dve zemlje.

Beta

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X