Društvo

Bezbednost saobraćaja u Boru je nezadovoljavajuća, pokazali rezultati ankete

Analiza istraživanja Udruženja „Sigurne staze“o tome koji su problemi u zonama škola na teritoriji grada Bora, promocija urbane mobilnosti, šta je sve potrebno za strateško upravljanje saobraćajem, analiza pristupačnosti saobraćajne i urbanističke infrastrukture za osobe sa invaliditetom, samo su neke od tema o kojima se danas razgovaralo sa predstavnicima lokalne samouprave.

Bezbednost saobraćaja u gradu je nezadovoljavajuća, pokazali su rezultati anketiranih Borana. Kod nas dominira motorni saobraćaj, biciklisti, pešaci i osobe sa invaliditetom koji nemaju svoj prostor, naveo je Igor Velić iz Udruženja Sigurne staze.

Zajednički cilj svih relevantnih institucija u gradu je da se napravi plan aktivnosti o bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Zadatak je da se sagledaju realne potrebe kako u narednom periodu da se razvija ne samo putni saobraćaj, odnosno saobračaj za motorna vozila, već i za pešake, osobe sa invaliditetom i sve ostale učesnike u saobraćaju. Prošle godine urađene su oborene ivice na pešačkim prelazima za osobe sa invaliditetom, urađena je zvučna signalizacija za slepe i slabovide, sada nam treba upravo ovo što rade Sigurne staze, kvalitetnije, šire i opšte sagledavanje situacije i pomoć stručnih ljudi, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X