Hronika

Humanitarna akcija: Milion DEJANOVIH koraka za prvi STEVANOV

Stevan Kalinovic

BOLJEVAC – Dejan Bogosavljević iz boljevačkog sela Bačevica, na dan početka NATO bombardovanja SRJ, krenuo peške od Kelebije do Jarinja u humanitarnu akciju za lečenje dečaka Stevana Kalinovića, koji od rođenja boluje od dečje paralize.

Dejan je na ovaj naporan put krenuo sa trobojkom na leđima, na kojoj su ispisani brojevi računa za uplatu pomoći jedanaestogodišnjem Stevanu, koji se bori sa ovom opakom bolešću.

Dejan BogosavljevicPripremao sam se dugo za ovaj izazov, o kome nisam želeo da govorim ni svojim najbližima u porodici, kao ni porodici Kalinović iz sela Osnić, u kojoj odrasta Stevan. Njegovi roditelji ulažu svu svoju energiju, materijalna sredstva i pre svega neizmernu ljubav, kako bi ovaj dečak prohodao. Znam da Stevan od rođenja ima zdravstveni problem, lečio se i u inostranstvu, a sada je na rehabilitaciji u jednoj beogradskoj ustanovi. Porodici je potreban novac za ovaj vid oporavka koji je počeo da daje pozitivne rezultate, ispričao je Dejan pred polazak na put.

U bolljevačkom Centru za socijalni rada kažu da su u stalnom kontaktu sa porodicom Kalinović i da za Stevanovo lečenje i rehabilitaciju sredstva obezbeđuju iz fonda za jednokratne pomoći, koji se finansira iz budžeta opštine Boljevac.

Tridesetodnevna rehabilitacija, na kojoj se trenutno Stevan nalazi zajedno sa majkom, košta 150 hiljada dinara. Tokom godine je neophodno nekoliko ovakvih rehabilitacija, te je iz tog razloga Stevan uključen i u fond „Budi human“, kao jedno od brojne dece u Srbiji, kojima je potrebna pomoć za lečenje.

Sva ova saznanja su podstakla Dejana Bogosavljevića, da prepešači više od šesto kilometara i da na ovaj način podstakne ljude na humanost, nadajući se, da će kako reče, „milion njegovih koraka“ doprineti da Stevan napravi prvi sopstveni siguran korak.

SMS za pomoć: Pošaljite 111 na 3030

Dinarski račun za pomoć Stevanu je: 160-429498-33

Devizni račun: 00-540-00012427

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pijan prevozio migrante bez vozačke dozvole i još napravio sudar

Ist Media

Za sat i po dve saobraćajne nezgode na novom putu ka Zaječaru

Ist Media

PRIPREME ZA GREJNU SEZONU: Trojica muškaraca uhvaćena u krađi drva

Miloš Marković
X