Društvo

Borski srednjoškolci u nedoumici da li sutra idu u školu ili počinje onlajn nastava

BOR – Ostalo je desetak sati do školskog zvona za početak prvog časa u borskim srednjim školama, a učenici su u nedoumici da li da ujutru krenu put škole, ili će nastavu pratiti onlajn.

Gradska uprava Bora je, nakon današnje sednice Kriznog štaba i saveta prosvetnih radnika, donela preporuku o početku onlajn nastave u srednjim školama usled velikog broja odsutnih učenika koji su zaraženi virusom korona ili su u samoizolaciji (245), a preporuku je trebalo da odobri Ministarstvo obrazovanja.

Kako smo saznali, odobrenje nije stiglo do kraja radnog vremena, pa ako učenici ne dođu u školu mogu se suočiti sa neopravdanim izostancima, a ukoliko dođu, može se destiti da u hodnicima četiri škole sretnu „tetkice“ ali ne i nastavnike.

To će se po svemu sudeći i dogoditi, jer IST Media saznaje da među profesorima kruži savet da se nastava od sutra, pa sve do 4. decembra održava onlajn, bez obzira na odluku Ministarstva. Učenici su o tome obavešteni pojedinačno, „od usta do usta“. Pa ko je saznao – saznao je.

Preporuka o onlajn nastavi ne odnosi se na osnovne škole, za koje je Krizni štab sugerisao donošenje odluka u zavisnosti od mogućnosti odvijanja nastave.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X