Korona

Kovid ambulanta u Boru ostala nakratko bez antigenskih testova, isporuka u toku dana

kovid ambulanta bor

BOR – Kovid ambulanta u Boru ostala je jutros bez antigenskih testova kojima se prisustvo korona virusa otkriva za samo 15 minuta, a pacijentima koji su došli na pregled, PCR testiranje zakazano je tek za nedelju dana.

Jutros je pomoć u toj ambulanti zatražio veliki broj ljudi, ali je bilo svega nekoliko testova koji su brzo upotrebljeni dok je ostalima koji su čekali, PCR testiranje zakazano tek za nekoliko dana.

Sinoć su nam u kovid ambulanti rekli da na pregled dođemo sutradan što ranije i već je jutros u sedam sati čekalo osmoro ljudi. Temperatura je bila minus dva stepena, a vojni šator koji je postavljen, osim klupa, nema ni grejna tela ni svetlo kao što je najavljeno, pa su pacijenti sa temperaturom drhtali od hladnoće, rekla nam je jedna od pacijentkinja.

Ubrzo je ispred ambulante bilo pedesetak ljudi kojima je zakazan pregled kako ne bi stajali na hladnoći.

Direktorka Doma zdravlja Vesne Radosavljević, međutim, kaže da su antigenski testovi naručeni i da će biti ponovo dostupni pacijentima tokom dana.

Antigenskim testovima se sa 98 procenta preciznosti otkriva prisustvo virusa.

Pacijenti sa kojima smo razgovarali, zamerili su to što na prijemnom na Grudnom odeljenju Opšte bolnice nema toaleta, a zbog velikog broja osoba sa simptomima koji čekaju na pregled, treba biti strpljiv i po nekoliko sati.

grudno Bor 11
Svakodnevna slika za prijem na pegled

U kontejneru koji je donirala Evropska unija ima grejanja i nekoliko mesta, ali boraveći u njima, pacijenti ne mogu čuti kada su prozvani pa se većina odlučuje da čeka napolju.

Nije mi jasno čemu služi Dom zdravlja koji je prazan i u kome ima grejanja. Mogli su tamo da izoluju jedno odeljenje gde bi čekali pacijenti koji imaju temperaturu i simptome korona virusa, komentarisao je jedan mlađi Boranin.

Šatori bez funkcije
Šatori bez funkcije

Vojni šatori koji su postavljeni u krugu bolnice i ispred kovid ambulante nemaju nikakvu svrhu jer u njima nema grejanja. Danas su pacijenti čekali pred vratima, a šatori su bili prazni.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media
X