Društvo

Bor prvi u Srbiji u kome je potpisan memorandum za kreiranje medijskih sadržaja ZA MLADE

BOR, (IST Media) Bor će biti prvi grad u Srbiji koji će iz budžeta izdvojiti novac za informisanje mladih. Protokol o tome danas su potpisali  gradonačelnik Aleksandar Milikić i Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija  Lokal press koje je i pokrenulo inicijativu “Za sadržaje za mlade”.

Kako se čulo na današnjem sastanku, u narednom periodu sprovešće se sistemski način sufinarsiraju i pomoć u kreiranju medijskih sadžaja za mlade.

Naznačeno je da je cilj inicijative da se što više mladih ljudi obuči kako da kreiraju informativne sadržaje, i da lokalne medije obuče i nauče kako da integrišu mlade u svojim redakcijama radi poboljšanja medijske pismenosti.

Lokal press inicijativom “Za sadržaje za mlade” želi da doprinese boljem okruženju za mlade kroz njihovu bolju informisanost i veću uključenost u lokalne zajednice. Zato smo pokrenuli inicijativu da se u lokalnim budžetima obezbede sredstva za kreiranje medijskih sadržaja za mlade, rekli su predstavnici Lokal press-a.

Kampanju „Za sadržaje za mlade“ podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a inicijativa se sprovodi u okviru programa „Aktivni građani – bolje društvo: Zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje BOŠ uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Ova saradnja će biti jako plodonosna i za grad Bor i za Lokal press. Ono što je nama u intesesu jeste unapredjenje položaja lokalnih medija i unapredjenje medijske pismenost, kazala je Marija Obrenović predstavnica Lokal press-a i z Kragujevca.

Gradonačelnik Aleksandar Milikic, kazao je da se potpisivanjem memoranduma jačaju kapaciteti za mlade, kako bi mogli da učestuju u izveštavanju i pravljenju sadržaja.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X