HronikaTema danaНекатегоризовано

Advokati: Policija zataškava detalje udesa kod Luk Oil pumpe. Policija: To su besmislice

BOR, Advokatska kancelarija Batić iz Beograda, zatražila je od Policijske uprave u Boru hitan izveštaj o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 7. septembra u ulici Nade Dimić u Boru kod Luk Oil pumpe, kada su se sudarili automobil marke „alfa romeo“ i službeno policijsko vozilo.

 

U tom udesu teške telesne povrede su zadobili Borani Stefan Kicušić (16), Nenad Zahitović (20) i Miša Vučković (18), koji je, prema podacima ove kancelarije, životno ugrožen. Advokatska kancelarija smatra da „neko“ pokušava da „zataška činjenice“ o onome što se dogodilo te noći.

 

U borskoj policiji, međutim, kažu da je uviđaj saobraćajne nesreće obavljen u prisustvu istražnog sudije i dežurnog tužioca, načelnika saobraćajne policije i načelnika odeljenja policije.

 

„Istražni sudija je naredio da se učesnicima u saobraćaju izvadi krv i vodili su ceo proces istrage. Zbog delikatnog slučaja mi smo bili samo  posmatrači koji su pružali logističku podršku. Ono što smo preduzeli nije moglo da se uradi profesionalnije“, rečeno nam je u policiji u Boru.

 

Advokati, međutim, napominu da Zаhitović nije imаo аlkoholа u krvi а da su podаci o аlkotestirаnju policijskog službenikа nedostupni. Osim toga, oni tvrde da je policijа obаvilа uviđаj, аli da do dаnаs nije izrаđen zаpisnik o uviđаju kao ni veštačenje o brzini policijskog vozila.

 

Ovo je demantovala istražni sudija Osnovnog suda u Boru Jasminka Stefanović, koja naglašava da su izvršene sve potrebne istražne radnje i da su zapisnici o nesreći predati borskom tužilaštvu koje treba da odluči o daljem postupku. Osim toga, ona napominje da proces još uvek nije ni počeo, pa ni veštačenje nije moglo biti izvršeno.

 

„Zapisnik o sudskom uviđaju je dostavljen tužilaštvu i od njih čekamo predloge. Vozila koja su učestvovala u saobraćaju su obezbeđena a odmah nakon udesa sam naložila da se od oba učesnika u saobraćaju uzme krv na analizu. Svi materijalni tragovi se nalaze u zapisniku“, kategorična je sudija Stefanović.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pijan prevozio migrante bez vozačke dozvole i još napravio sudar

Ist Media

Za sat i po dve saobraćajne nezgode na novom putu ka Zaječaru

Ist Media

PRIPREME ZA GREJNU SEZONU: Trojica muškaraca uhvaćena u krađi drva

Miloš Marković
X