Korona

U Boru sedma žrtva korona virusa. Situacija NESIGURNA I NEIZVESNA

korona virus 2

BOR, (IST Media) Muškarac rođen 1961. godine sedma je osoba iz Bora koja je izgubila bitku sa korona virusom od izbijanja epidemije, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

Reč je o pacijentu koji je imao više hroničih bolesti, bio je bubrežni bolesnik i na dijalizi, i njemu se stanje naglo pogoršalo. Klinička slika se kod pojedinih osoba promeni za nekoliko minuta, rekao je na konferenciji za novinare direktor Opšte bolnice u Boru, dr Goran Joksimović.

On je dodao da bolesnik nije bio na respiratoru jer nije ni bilo potrebno za njim, ali je došlo do rapidnog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Prema rečima Joksimovića, u borskoj bolnici od korona virusa leči 9 pacijenata potvrđenih na virus, dok se za još dvoje čekaju rezultati.

Objasnio je da se pacijenti pozitivni na virus covid19 ne šalju u tercijalne zdravstvene ustanove, osim ako im nije potreban respirator.

Epidemiolog Doma zdravlja u Boru dr Javorka Stankulić, rekla je da je epidemiološka situacija u Boru nesigurna i neizvesna, ali i bolja nego prethodnih dana, jer je po poslednjim rezultatima samo jedna osoba bila pozitivna na korona virus, a uzorak je zapravo poslat na analizu pre dve nedelje.

Sada se situacija znatno izmenila i analize dobijamo vrlo brzo, rekla je dr Stankulić.

Najmlađe zaražena osoba virusom covid19 rođena je 1998. godine a najstarija 1954.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media
X