DruštvoEkonomija

Vučić: Danas odluka o izradi projekta auto-puta Vožd Karađorđe

vozd karadjordje printscreen rts

Trasa Vožd Karađorđe foto: printscreen rts

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je da će danas biti doneta odluka o izradi projekta auto-puta Vožd Karađorđe, koji će spojiti Šumadiju sa istočnom Srbijom.

Auto-put će se prostirati od Mladenovca, preko Aranđelovca, Rače, Svilajnca, Despotovca i Žagubice do Bora.

To je magistrala koja će spojiti centralni deo Šumadije sa istočnom Srbije i očekujem da do kraja godine bude završen projekat, rekao je on u obraćanju medijima.

Ta saobraćajnica će imati direktnu vezu sa koridorom 10, odnosno autoputem Beograd – Niš, pošto će ga presecati kod Markovca i koji će Beograd znatno približiti Boru.

Vezu sa koridorom 10 autoput “Vožd Karađorđe” bi mogao da ima i kod Mladenovca, dok bi kod Lajkovca trebalo da se poveže i sa koridorom 11, odnosno autoputem “Miloš Veliki”.

Vučić je, međutim, pre godinu dana rekao da je doneta odluka o pripremnoj izradi projektne dokumentacije za izgradnju autoputa “Vožd Karađorđe”.

Zoran Drobnjak, v.d. direktora Puteva Srbije, izjavbio je u maju da bi izgradnja ove saobraćajnice trebalo da bude završena u naredne četiri godine.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X