DruštvoEkonomija

Vučić: Danas odluka o izradi projekta auto-puta Vožd Karađorđe

vozd karadjordje printscreen rts

Trasa Vožd Karađorđe foto: printscreen rts

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je da će danas biti doneta odluka o izradi projekta auto-puta Vožd Karađorđe, koji će spojiti Šumadiju sa istočnom Srbijom.

Auto-put će se prostirati od Mladenovca, preko Aranđelovca, Rače, Svilajnca, Despotovca i Žagubice do Bora.

To je magistrala koja će spojiti centralni deo Šumadije sa istočnom Srbije i očekujem da do kraja godine bude završen projekat, rekao je on u obraćanju medijima.

Ta saobraćajnica će imati direktnu vezu sa koridorom 10, odnosno autoputem Beograd – Niš, pošto će ga presecati kod Markovca i koji će Beograd znatno približiti Boru.

Vezu sa koridorom 10 autoput “Vožd Karađorđe” bi mogao da ima i kod Mladenovca, dok bi kod Lajkovca trebalo da se poveže i sa koridorom 11, odnosno autoputem “Miloš Veliki”.

Vučić je, međutim, pre godinu dana rekao da je doneta odluka o pripremnoj izradi projektne dokumentacije za izgradnju autoputa “Vožd Karađorđe”.

Zoran Drobnjak, v.d. direktora Puteva Srbije, izjavbio je u maju da bi izgradnja ove saobraćajnice trebalo da bude završena u naredne četiri godine.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

[VIDEO] Ziđin Majningu nagrada Privredne komore Srbije za poslovni uspeh

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X