DruštvoKorona

Borska crkva proslavila 80 GODINA OD OSVEĆENJA. Vernici prekršili naredbu distance

crkva okupljanje korona

BOR, (IST Media) Pravoslavna crkva Sveti Đorđe u Boru proslavila je 21. jula, na dan Svetog Prokopija, jubilej 80 godina od osvećenja, a poštujući mere koje je propisala država i Grad Bor, toj svečanosti nisu prisustvovala mnoga sveštena lica. Odložen je dolazak 14 sveštenika koji su nekada živeli i službovali u Boru, a dolazak je odložilo i nekoliko vladika.

Iako je odložena Sveta arhijerejska liturgija povodom jubileja, svečanosti je prisustvovao veliki broj vernika, čime je zanemarena naredba okupljanja više od pet ljudi.

Vernici koji su prisustvovali ovoj svečanosti dobili su preporuke da obavezno nose maske, a to pravilo istaknuto je i u samoj crkvi. Ipak, mnogi se nisu pridržavali toga.

Sveštenici širom Srbije pravdaju se da nikome ne mogu da zabrane dolazak u crkvu, i jedino im preostaje da upute apel vernicima da se pridržavaju propisanih mera i da imaju na pameti rečenicu „Ne kušaj Gospoda svoga“, kao i da bez preke potrebe ne dolaze u crkvu.

U prvom talasu korona virusa u borskoj crkvi su se odvijale službe, ali, prema našim podacima, niko od sveštenika i vernika nije se zarazio tom prilikom.

Fotografiju velikog broja vernika na ulazu u crkvu Sveti Đorđe poslala nam je jedna čitateljka.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X